Política

Els “presos polítics” i “exiliats” agraeixen la iniciativa dels Cims per la Llibertat

Rovira diu que enyora la boira del Matagalls i Comín i Puig demanen l’alliberament dels dirigents encausats per l’1-O des de Bèlgica

Els “presos polítics” i “exiliats” han anat agraint al llarg d’aquest dissabte la iniciativa dels Cims per la Llibertat, a través de diversos missatges a les xarxes socials. La secretària general d’ERC, Marta Rovira, ha escrit a Twitter que va resseguint “de memòria” el camí cap al Matagalls. “M’encanta que la boira us hi hagi acompanyat! També la trobo a faltar”, ha afegit des de Suïssa.

I des de Brussel·les, l’exconseller de Salut Toni Comín ha agraït la gent que ha culminat la Pica d’Estats i ha instat a “no defallir” fins aconseguir la llibertat de tots els dirigents polítics i socials encausats per l’1-O, un missatge similar al de l’extitular de Cultura Lluís Puig .

“Soc amb vosaltres, respirant la llibertat del Canigó. La seva flama mai s’apaga”, ha apuntat el president d’Òmnium, Jordi Cuixart , en un missatge que ha fet arribar des de la presó de Lledoners.

El projecte de Cims per la Llibertat és una acció esportiva, solidària i reivindicativa que consisteix en una ascensió simultània a 18 cims catalans que han estat triats directament pels “presos, exiliats i represaliats polítics”. Puig ha escollit el Tossal del Rei, Comín la Pica d’Estats, Cuixart el Canigó i Rovira el Matagalls.

Al seu torn, l’exconsellera Dolors Bassa ha triat el Montgrí, Meritxell Serret el Tossal de les Torretes, i Quim Forn Les Agudes. L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha apostat per la Gallina Pelada, i el president d’ERC, Oriol Junqueras, Sant Jeroni.

L’exconsellera Clara Ponsatí s’ha decantat pel Montsent de Pallars, i Raül Romeva la Roca Corbatera. L’extitular de Territori ha triat La Mola, i el president de JxCat, Jordi Sànchez, el Carlit. Jordi Turull ha apostat per la Comabona pel Pas dels Gosolans, i l’expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha preferit el Montcaro.

Finalment, Meritxell Borràs ha triat el Pedraforca, i Carles Mundó ha escollit el Puigmal. L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont ha triat el Puigsacalm, la muntanya que, en nom seu, ha pujat l’actual cap del Govern, Quim Torra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona