Política

Casado creu que Sánchez assolirà pactes ocults amb ERC i PDeCAT per aprovar els pressupostos

El líder del PP assegura que “la situació a Catalunya és insostenible i no sé a que espera el govern a posar ordre”

Insisteix en la necessitat d’activar un 155

El líder del PP, Pablo Casado, s’ha mostrat convençut aquest dimarts que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, assolirà pactes ocults amb ERC i el PDeCAT per obtenir els seus vots favorables als pressupostos generals de l’Estat per al 2019. En un esmorzar informatiu a Madrid, ha reclamat a l’executiu del PSOE que “deixi de donar indicacions irresponsables als jutges” mitjançant declaracions favorables a la llibertat provisional dels presos independentistes o d’un posterior indult. S’ha mostrat partidari novament de l’aplicació del 155. “La situació a Catalunya és insostenible i no sé a que espera el govern a posar ordre”, ha sentenciat.

Casado ha assegurat que els jutges que actuen respecte al procés independentista estan fent la seva feina i “espera i confia” que la Fiscalia General de l’Estat i la fiscalia del Tribunal Suprem faran el mateix.

En aquest marc, ha expressat la seva preocupació per les “indicacions irresponsables” dels ministres del govern espanyol amb declaracions favorables als presos o sense “rectificar immediatament” els qui com Joan Tardà demanen un gest a canvi dels vots als pressupostos. “Es que no me’n fio, i estic convençut que faran com a la moció de censura”, ha afirmat, i “per sota pactaran gestos”.

Ha posat com a exemple el trasllat dels presos a Catalunya, on tenen “un règim discrecional de visites, trucades i reunions”. “Em temo que intentaran pactar per sota la taula no només amb ERC i el PDeCAT, sinó també amb el partit abertzale que també està demanant compromisos inconfessables que em temo que va parlar Zapatero amb Otegi en una reunió vergonyosa la setmana passada”.

Casado ha insistit en la necessitat d’activar un 155 que vagi més enllà del que va aplicar Mariano Rajoy i afecti també TV3, escoles, Mossos i Administració Penitenciària. Segons el líder del PP, Sánchez ho podria comunicar ja a Torra i obtenir el suport dels senadors del PP a la cambra alta. “Aquesta oferta segueix oberta, més encara perquè hem vist kale borroka, agressions a policies i un intent d’assalt al Parlament”, ha sentenciat.

En aquest sentit, ha insistit que a Catalunya “hi ha un supremacisme que cal combatre” aprofitant ara les eleccions municipals. Si els partits constitucionalistes aconsegueixen governar a Barcelona, Tarragona i altres ciutats importants de la corona “la quimera independentista cau”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les Juntes Electorals tomben vuit candidatures de les eleccions del 12-M

barcelona
Bèlgica

Prohibeixen una “cimera” de la ultradreta europea a Brussel·les

Barcelona
política

La Junta Electoral de Girona proclama 15 candidatures i n’exclou una

girona
dinamarca

Dinamarca anuncia el tancament de la seva ambaixada a l’Iraq

barcelona
Guerra a Ucraïna

Zelenski signa la nova llei de mobilització

Barcelona
guerra a gaza

Israel ataca el centre de Gaza amb el sistema hospitalari a la vora del col·lapse

barcelona
estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona