Política

Iceta: “No es podran aprovar els pressupostos si la condició és l’alliberament dels presos”

El primer secretari del PSC creu que si només es parlés del contingut del comptes no seria difícil convèncer ERC i el PDeCAT

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha afirmat que no es podran aprovar els pressupostos de l’Estat si la condició és l’alliberament dels presos. En una entrevista al programa ’Aquí, amb Josep Cuní’ de Ser Catalunya, Iceta ha afegit que en un estat de dret amb separació de poders és “absurd” condicionar una decisió política amb una que és del món judicial. D’altra banda, ha considerat que aprovar els comptes no seria difícil si ERC i el PDeCAT només parlessin del contingut dels pressupostos. “Són bons per la classe treballadora i per Catalunya. Però no parlem nomes d’això, han volgut relacionar-ho amb decisions fetes als tribunals”, ha afegit.

“M’atreveixo a dir que si només estiguéssim parlant dels pressupostos, no hi hauria cap mena de dubte que tindríem el suport com amb la moció de censura perquè són bons per la classe treballadora i són bons per Catalunya” ha considerat Iceta.

En aquest sentit, ha rebutjat que és relacionin els presos amb els pressupostos argumentant que en un estat de dret amb separació de poders és “absurd” condicionar una decisió política amb una altra que és del món judicial.

“No es pot dir: només voto els pressupostos si els presos estan al carrer, li estàs demanant una cosa al govern que no esta a les seves mans”, ha argumentat. Segons Iceta, el govern espanyol pot indicar la fiscalia, però no dir-li a un fiscal d’un cas concret que ha de fer una cosa perquè li interessi a l’executiu.

Preguntat per la creació d’un bloc d’esquerres a Catalunya, Iceta no veu possibilitat en aquests moments de repetir tot i la tradició de governs tripartits i ha assegurat que la diferència amb ERC és “molt gran”. Per a Iceta, l’independentisme necessita una reorientació i un replantejament de la seva estratègia i creu que s’han produït “masses disfuncions” i que hi ha “competència” entre ERC i JxCat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona