Política

Diversos eurodiputats exigeixen la llibertat de Sànchez i Cuixart a Brussel·les

Meritxell Serret, Lluís Puig i Adrià Carrasco protesten davant l’Eurocambra en companyia del conseller Chakir el Homrani, que és a la capital belga

“La UE no pot fer els ulls grossos”, asseguren

Diversos eurodiputats s’han concentrat aquest dimarts a les portes del Parlament Europeu per exigir la llibertat del diputat de JxCat Jordi Sànchez i el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. Coincidint amb l’aniversari del seu empresonament, una quinzena de parlamentaris de diversos grups polítics –la majoria d’ells membres de la plataforma de Diàleg UE-Catalunya– han denunciat al crit de ‘Llibertat, presos polítics’ que la justícia espanyola mantingui l’exlíder de l’ANC i el líder d’Òmnium entre reixes. L’actual delegada del Govern davant de la UE, Meritxell Serret, l’exconseller Lluís Puig i el membre dels CDR Adrià Carrasco s’han sumat a la protesta, així com el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, que aquesta setmana és a la capital belga.

El portaveu de la plataforma d’eurodiputats, l’eslovè Ivo Vajgl (ALDE), ha assegurat que continuaran “protestant i dient que la UE i les seves institucions no poden fer els ulls grossos” davant la situació a Catalunya. En aquest sentit, el parlamentari ha recordat que un estat que forma part del club europeu “hauria de reconèixer els estàndards democràtics de la UE” i “respectar els drets humans”.

“Espanya encara té marge per evitar un procés polític vergonyós en contra dels presos polítics”, ha afegit Vajgl, que tot i que ha admès que espera que “no passi”, ha advertit també que intentaran fer que la seva veu “se senti, a Espanya i a la UE”.

L’eslovè ha explicat, a més, que d’aquí prop de dos mesos es tornaran a reunir per protestar, aquest cop, per l’empresonament de la resta de polítics independentistes, entre els quals hi ha Oriol Junqueras i Raül Romeva, tots dos eurodiputats en el passat.

Entre els eurodiputats que han participat en l’acte de denúncia aquest dimarts hi ha els catalans Jordi Solé (ERC), Ramon Tremosa (PDeCAT) i Ernest Urtasun (ICV).

També s’han concentrat l’exdiputat Jordi Sebastià (Compromís), Izaskun Bilbao (PNB), Ana Miranda (BNG), Lídia Senra (Alternativa Galega), Josu Juaristi (EH Bildu), el portuguès Antonio Marinho e Pinto (PDR), la sueca Bodil Valero (Miljöpartiet de gröna), l’escocès Ian Hudghton (SNP) o els flamencs Helga Stevens i Mark Demesmaeker (NVA).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA