Política

Arrimadas creu que Iglesias i Junqueras negociaran “impunitat penal” a canvi dels pressupostos

La líder de Cs veu el recurs contra la reprovació del Rei com “el mínim possible”

Demana al PSOE que trenqui amb els partits independentistes

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, creu que el líder de Podem, Pablo Iglesias, i el líder d’ERC, Oriol Junqueras, negociaran a la presó de Lledoners “algun tipus d’impunitat penal” per als que han donat un “cop d’estat” a canvi dels pressupostos. En una entrevista a Onda Cero, la cap de l’oposició ha considerat que la reunió és un “sense sentit més” i ha lamentat que Espanya “probablement sigui l’únic país europeu que negocia uns pressupostos a una presó amb una persona que vol trencar el país”. D’altra banda, sobre l’anunci del govern espanyol de recorre al Tribunal Constitucional la reprovació del Felip VI per part del Parlament, Arrimadas creu que és “el mínim” que pot fer i li demana que vagi més enllà i trenqui l’acord amb els independentistes.

Arrimadas creu que a canvi de donar suport als pressupostos, Podem oferirà a Junqueras “seguir mirant cap a un altre costat” i ha lamentat que sempre que s’arriben a acords amb els independentistes hi ha la mateixa compatida. “Mai demanen comissions contra la corrupció o una llei per als autònoms, no els interessa que Espanya vagi millor”, ha argumentat.

“Suposo que afegiran algun tipus d’impunitat penal per als que han donat un cop d’estat. Mai posaran condicions bones per als espanyols perquè si Espanya va millor cada vegada tindran menys arguments”, ha afegit.

Segons Arrimadas, hi ha gent que es planteja deixar de viure a Catalunya perquè per molta gent “és molt dur”. I ha reclamat al govern de Sánchez que actuï i desfaci el que ha fet el nacionalisme.

En referència al recurs del govern espanyol contra la reprovació de Felip VI, Arrimadas creu que Sánchez va a remolc i fa “el mínim possible” i ha assegurat que deixen passar moltes “barbaritats” del Parlament. Per a Arrimadas, “clama al cel” que des d’un parlament autonòmic es vulgui derogar un sistema democràtic i ha retret al govern espanyol que anunciï un recurs però alhora negociï els pressupostos amb els que volen destruir el sistema.

En aquest context, ha defensat que més enllà del recurs, el govern de Sánchez ha de trencar amb els partits separatistes i convocar eleccions a les Corts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona