Política

Borrell rebutja que l’ambaixadora espanyola atengui la crida a consultes del govern flamenc

El primer ministre, Charles Michel, nega que hi hagi un conflicte diplomàtic “a nivell federal” entre Espanya i Bèlgica

L’executiu belga descartar convocar la representant espanyola però traslladarà la queixa de Flandes a Madrid

El ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha rebutjat que l’ambaixadora espanyola a Bèlgica pugui ser citada a consultes pel ministre president de Flandes, Geert Bourgeois, després que el govern espanyol hagi retirat l’estatus diplomàtic al representant del govern flamenc a Espanya.

Borrell ha defensat que l’ambaixadora ho és “davant del Regne de Bèlgica”, i ha afegit que, en tot cas, si algú l’ha de cridar, ha de ser el ministre d’Afers Exteriors d’aquest país.

El ministre ha argumentat que “Flandes és una part del regne de Bèlgica” i ha dit que la petició de Bourgeoix “no està en les seves funcions”. “És com si el president de Castella - La Manxa convoqués l’ambaixador”, ha afirmat Borrell, obviant el caràcter federal de l’Estat belga.

D’altra banda, el primer ministre del govern federal belga, Charles Michel, ha volgut treure ferro a la qüestió i hi negat que hi hagi un conflicte diplomàtic “a nivell federal” entre el seu país i Espanya.

El govern federal ha descartat per ara cridar a consultes l’ambaixadora espanyola. No obstant això, Michel ha avançat que traslladarà les queixes del govern de Flandes a Madrid. Un portaveu del ministeri d’Exteriors belga ha confirmat a l’ACN que “si el govern flamenc té missatges que vol passar a Espanya el ministeri d’Exteriors belga està disposat a fer-ho”, ja sigui a través de l’ambaixada espanyola a Brussel·les o a través de l’ambaixador belga a Madrid.

En declaracions a la seva arribada al Consell Europeu que reuneix des d’aquest vespre fins divendres els caps d’estat i de govern dels 28 a Brussel·les, Michel ha recordat que a Bèlgica “hi ha certa autonomia per a les regions en el pla internacional” i ha dit que és “responsabilitat” de Flandes gestionar la relació que manté amb l’Estat espanyol i de Madrid decidir com organitza les relacions amb les entitats federades d’acord amb els tractats internacionals.

Preguntat sobre si la retirada de l’estatus diplomàtic del representant flamenc a Madrid és una mesura “excessiva”, el primer ministre s’ha limitat a dir que no té “res a comentar sobre la reacció d’un o l’altre”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona