Política

Capella demana al CGPJ que “rectifiqui” pel veto al llaç groc

La consellera de Justícia sol·licita que es preservi la llibertat d’expressió

Diu que Iglesias visitarà Junqueras com ho han fet altres autoritats

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha demanat al Consell General del Poder Judicial (CGPJ) que “rectifiqui” i preservi la llibertat d’expressió, després d’haver impedit a una directora general del departament intervenir per videoconferència a una reunió a Madrid perquè a la solapa portava un llaç groc. Preguntada per la visita que està prevista que el líder de Podem, Pablo Iglesias, faci al president d’ERC, Oriol Junqueras, Capella ho ha emmarcat dins la normalitat. Considera que les autoritats tenen la “obligació” de visitar els presos polítics catalans i que Iglesias ho fa com ho han fet altres representants polítics que tenen la voluntat d’entrevistar-se de primera mà amb les persones privades de llibertat. Ho ha dit a Lleida durant una visita a les noves instal·lacions judicials.

Capella considera que la llibertat d’expressió la tenen tots els ciutadans i que al poder judicial li correspon garantir-la. “Crec que va tenir un mal moment”, ha dit en referència al veto del president del CGPJ, Carlos Lesmes, a la representant de la Generalitat. És per això que demana que rectifiqui i faci prevaldre la voluntat de buscar solucions a allò que no funciona bé, ha dit.

“Nosaltres no ens aixequem mai d’una taula”, ha dit la consellera de Justícia. Així, ha lamentat que se’ls exclogués quan intentaven, ha dit, “posar solucions al col·lapse judicial” i ha recordat que treballaran sempre per garantir el servei públic de la justícia a la ciutadania. Capella ha recordat que “som càrrecs polítics que representem un govern que té una manera de veure el món” i que es tracta de “respectar el sistema democràtic i els principis que imperen en un estat de dret”.

Pel que fa a la visita que Pablo Iglesias farà a Junqueras a la presó, Capella ha recordat que Iglesias ja va visitar Jordi Cuixart i que altres autoritats han visitat presos polítics, com l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, o eurodiputats.

Capella ha negat rotundament que els polítics independentistes tinguin cap privilegi, com ara més visites de les permeses a la presó. “Són presos polítics i les autoritats tenen el dret de visitar-los, com passa a qualsevol centre penitenciari de l’estat espanyol”, ha dit. Així, ha afegit que està “encantada” que els ciutadans hagin “descobert les presons”. “La ciutadania ha vist l’èxit del sistema penitenciari. Només un 30% dels presos reincideix, la meitat que per exemple a França”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona