Política

La Policia turca busca en un bosc el periodista saudita desaparegut

La seu diplomàtica i la residència del cònsol han estat escorcollades

El cas Khashoggi espanta ponents del fòrum econòmic que organitza el príncep saudita

La Policia turca ha començat a buscar en el bosc de Belgrad, prop d’Istanbul, pistes sobre el parador del periodista saudita Jamal Khashoggi, desaparegut després d’entrar al consolat del seu país en aquesta ciutat el 2 d’octubre.

Els equips policials van recollir imatges de les càmeres de seguretat al voltant del bosc i van començar a realitzar cerques a la zona, segons la cadena turca NTV. El bosc de Belgrad és una zona de 50 quilòmetres quadrats, situat a la part europea d’Istanbul, prop del Bòsfor.

Especialistes turcs han registrat en els últims dies tant el consolat com la residència del cònsol saudita a Istanbul. El Govern turc s’ha negat a comentar els rumors apareguts en la premsa que Khashoggi va ser torturat, decapitat i esquarterat a l’interior del consolat.

La desaparició del periodista saudita Jamal Khashoggi comença a tenir efectes en l’àmbit internacional. Ara s’ha sabut que diversos líders polítics i econòmics han manifestat la seva intenció de no acudir al “Davos del desert”, un fòrum econòmic previst del 23 al 25 d’octubre a Riad que ara es troba davant un més que incert panorama. Els ministres d’Economia de França, Bruno Li Maire, i d’Holanda, Wopke Hoekstra, i el titular britànic de Comerç Internacional, Liam Fox, han anunciat aquest dijous que no participaran en la conferència. Els tres formen part d’una ja llarga llista de personalitats i homes de negocis que s’han desvinculat del fòrum Future Investment Initiative, que Aràbia Saudita pretén convertir en aparador per als seus principals projectes d’inversió.

La directora gerent del Fons Monetari Internacional (FMI), Christine Lagarde, va anunciar dilluns que tampoc viatjarà a Riad, després d’haver afirmat que estava “horroritzada” pel cas Khashoggi. També han cancel·lat el seu viatge el president del Banc Mundial, Jim Yong Kim i els màxims directius de diverses multinacionals, entre elles JPMorgan, Uber o Ryanair, a més d’alguns mitjans que patrocinaven l’esdeveniment, entre ells CNN, CNBC, Bloomberg, Financial Times o el japonès Nikkei.

D’acord amb mitjans turcs i nord-americans, Ankara disposa d’enregistraments de vídeo i àudio que demostren que Khashoggi va ser assassinat a la seu diplomàtica. Els detalls del cas filtrats a la premsa, alguns molt escabrosos, han generat una onada d’indignació mundial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona