Política

Jusapol denuncia el president Torra i el conseller Buch al TSJC

El sindicat els responsabilitza de les agressions a policies espanyols del 29 de setembre

El sindicat Jusapol ha presentat una denúncia davant del TSJC contra el president de la Generalitat, Quim Torra, el conseller d’Interior, Miquel Buch, i el director general de l’Administració de Seguretat, Jordi Jardí, per delictes relatius a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques. El sindicat vol que siguin citats com a investigats per haver incitat l’odi i el boicot a la manifestació de policies espanyols i guàrdies civils del passat 29 de setembre. En el seu escrit, considera que el dispositiu de seguretat va ser “insuficient” i va respondre a instruccions polítiques dels denunciats. Remarca que els participants van ser “insultats i agredits” animats pels denunciats. Es queixen que es permetés la contramanifestació independentista, animant fins i tot a participar-hi per part de Torra.

Jusapol aporta diferents notícies, entre elles una on apareixen declaracions del mateix Torra animant a ocupar la plaça de Sant Jaume perquè no ho fessin els policies espanyols. També cita declaracions de Miquel Buch acusant el sindicat de “provocar” i, a parer de Jusapol, “justificant així les agressions sofertes i les resolucions adoptades per impedir i boicotejar la manifestació”.

Al seu parer, les manifestacions convocades per l’ANC, els CDR i la CUP “incentivaven l’odi i la violència cap als policies nacionals i guàrdies civils”. “Aquest suport de les autoritats va ser eficaç i suficient perquè l’ACN, els CDR i la CUP actuessin fora de la legalitat, ocupessin la plaça de Sant Jaume i anessin a buscar la manifestació de Jusapol per insultar i agredir els seus manifestants, sabent que els Mossos no utilitzarien tots els mitjans per impedir-ho”, apunta la denúncia.

Segons el sindicat, la “inseguretat física” dels manifestants davant del “seguiment amenaçant i violent dels acòlits dels denunciats i les agressions verbals i físiques sofertes per molts dels participants” era un “objectiu buscat pels denunciats” per evitar així la presència de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, “contra la que han mostrat el seu rebuig i odi”. Jusapol denuncia insults, amenaces i agressions amb pintura i àcid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona