Política

Iglesias va a la reunió amb Junqueras a “escoltar”

El líder de Podem veuria “contraproduent” que el govern espanyol donés instruccions a la Fiscalia

“No hi ha risc de fugida: els que van fugir ja van fugir i aquests senyors no han manifestat mai aquesta intenció ni risc de destrucció de cap prova”, afirma

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha afirmat aquest divendres en declaracions a Antena 3 que “l’objectiu” de la reunió que mantindrà a la presó de Lledoners amb el president d’ERC, Oriol Junqueras, és “parlar”, i que ell va a la trobada “en principi a escoltar”. En tot cas ha advertit que seria “contraproduent” que el govern espanyol donés instruccions a la Fiscalia perquè si ho fes el resultat seria “el contrari”. Un cop més, Iglesias s’ha mostrat favorable a l’alliberament dels presos independentistes. “No hi ha risc de fugida: els que van fugir ja van fugir i aquests senyors no han manifestat mai aquesta intenció ni risc de destrucció de cap prova”, ha sentenciat alhora que ha recordat que és “molt incòmode per a la democràcia espanyola mantenir una presó provisional que fins i tot gent del PP reconeix que és poc sostenible”.

Iglesias –que aquest dijous va rebre el recordatori del govern espanyol que no negocia en nom de l’executiu– ha afirmat que aquesta “és una reunió que em demanen a mi i vull escoltar el que diu Oriol Junqueras i el que diuen els seus companys”.

No ha volgut confirmar que a la reunió s’hi abordi la possibilitat d’un hipotètic acord a tres bandes per aprovar els pressupostos de l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona. “No sé de que es parlarà exactament”, ha dit, però “entenc que hi haurà una qüestió que estarà sobre la taula que ells plantejaran que no estan còmodes: que voldrien sortir de la presó i que segurament és molt difícil sostenir jurídicament la presó provisional”.

Segons Iglesias, serà “normal” que Junqueras plantegi aquest tema tot i que “també té sentit parlar de política”. En tot cas ha advertit que no li sembla “sensat” que l’independentisme demani al govern espanyol “que pressioni la fiscalia perquè si la cosa passés seria el contrari”, i ha insistit que el poder legislatiu no pot donar instruccions al poder judicial.

Iglesias anirà a Lledoners acompanyat de la portaveu d’En Comú Podem, Lucía Martín, i el tercer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Asens. Per part d’ERC, també hi assistiran el president d’ERC al Parlament, Sergi Sabrià, i el diputat al Congrés, Joan Tardà.

Iglesias ha afirmat que a hores d’ara no té confirmada cap reunió amb altres líders independentistes a Lledoners, però ha afirmat que estaria “encantat” de trobar-s’hi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona