Política

La Mesa del Parlament tomba les peticions de Cs i PSC sobre el vot dels diputats processats a les comissions

L’òrgan de la cambra manté que s’han de computar els seus vots en cas d’empat perquè s’han d’aplicar els resultats de les eleccions

Ciutadans presideix sis comissions

La Mesa ha rebutjat aquest divendres les peticions de reconsideració de Cs i PSC sobre la polèmica pel vot dels diputats processats en cas d’empat en comissions. L’òrgan del Parlament ha ratificat que s’han de comptabilitzar encara que hi ha 4 diputats de JxCat suspesos pel jutge Pablo Llarena que no voten al ple. JxCat i ERC defensen que s’ha d’aplicar el resultat de les últimes eleccions al Parlament i no l’actual situació de majories al ple. Cs ja va advertir que els presidents de comissions del seu grup, sis en total, no aplicaran aquesta decisió i no proclamaran el resultat en cas d’empat.

Per la seva banda, el grup de PSC-Units va assegurar que compliria l’acord de la Mesa en cas que es desestimi la seva petició de reconsideració. Els socialistes però lamenten que un mateix text contra el Govern es pugui aprovar al ple del Parlament amb la situació actual i pugui ser rebutjat en comissió.

Cs va més enllà i creu que tampoc s’hauria de comptabilitzar a les comissions els vots dels dos diputats d’ERC, Oriol Junqueras i Raül Romeva, que han designat un substitut perquè exerceixi les seves funcions. Els quatre diputats de JxCat que han decidit no designar les funcions en un company del seu grup i que no voten als plens són Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull.

Sis comissions presidides per Cs

Cs presideix sis comissions parlamentàries: comissió d’Interior, comissió d’Empresa i Coneixement, comissió de Polítiques de Joventut, comissió d’Afers Institucionals (CAI), comissió de la Sindicatura de Comptes i comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisual (CCMA).

Es grava per primer cop

La Mesa del Parlament ha gravat aquest divendres per primera vegada l’àudio de les reunions amb l’objectiu d’evitar discrepàncies en les interpretacions sobre les actes. L’òrgan de la cambra va prendre la decisió en la passada Mesa i avui s’ha posat en pràctica. En cas de divergències sobre la literalitat del contingut de les actes de les reunions, es podran revisar les gravacions d’àudio. Així doncs, s’utilitzaran només internament, per resoldre discrepàncies, i no es faran públiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona