Política

Desavinences en augment a CiU, el grup majoritari de Maçanet de la Selva

La número dos, Natàlia Figueras, critica que Guinó i dos edils no aprovessin la incorporació de tres tècnics a l’Ajuntament

Admet deficiències al consistori

El grup majoritari de Maçanet de la Selva (CiU) viu desavinences en augment. La número dos, Natàlia Figueras, admet que discrepa sovint amb el seu cap de files del 2015 i exalcalde, Antoni Guinó. Figueras retreu que al juny Guinó i dos companys més de grup (José María Martínez i Carles Vallribera) no haguessin avalat la proposta de l’interventor d’incorporar tres empleats a l’Ajuntament.

Figueras explica que treballa a gust amb els regidors d’Acord per Maçanet (Roser Reyner i l’alcalde Josep Maria Ciurana), i el seu company Juan José Martínez i l’edil no adscrita María Mengibar –va deixar el PP–. En canvi, amb els tres altres regidors de CiU no hi ha tanta col·laboració. Aquests tres edils, que han cedit part de les seves àrees, encara són a l’equip de govern.

Figueras, regidora d’Esports i d’Ensenyament, assenyala que fa un mes i mig l’anterior secretari va plegar disconforme pel canvi de línia sobre el servei de l’aigua a Residencial Park. Segons l’antiga diputada al Parlament i actual cap de l’oficina de Relacions Institucionals del Departament d’Empresa i Coneixement, al secretari no li hauria agradat que el consistori, amb Ciurana d’alcalde, vulgui demanar responsabilitats a la propietària de la urbanització, Mercedes Palazón, i no només a la societat explotadora del servei, Rec Madral. La regidora de CiU veu “coherent” la posició de Ciurana.

A banda del secretari, l’Ajuntament va quedar sense interventor fa tres setmanes. L’interventor havia proposat reforçar les àrees de secretaria, intervenció i contractació. Però l’alcalde no va rebre el suport dels esmentats tres regidors de CiU ni dels quatre d’ERC. Per Figueras, l’Ajuntament té “més un problema tècnic que polític”. Admet deficiències a la corporació, com ara la falta d’un cap de recursos humans o un tècnic d’administració general (TAG).

LA FRASE

La situació econòmica no és delicada. Hauria estat positiu incorporar més tècnics municipals
Natàlia Figueras
REGIDORA D’ENSENYAMENT I D’eSPORTS DE MAÇANET (ciu)

LA XIFRA

2
regidors
té Acord Municipal a Maçanet. Josep Maria Ciurana, el cap de llista, és l’alcalde des del maig del 2017.

L’interventor serà del Consell Comarcal

L’Ajuntament de Maçanet podria cobrir a curt termini la vacant a l’àrea d’intervenció. A final de mes, l’equip de govern rebrà el suport del Consell Comarcal de la Selva a través del seu Servei d’Assistència Tècnica (SAT). L’anterior funcionari va plegar després que la majoria dels regidors no donessin suport a la incorporació de tres tècnics de categoria superior: un per a secretaria, un per a intervenció i un per a contractació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia