Política

Iglesias: “Nosaltres ja hem fet la nostra feina i ara li toca moure’s al govern espanyol”

El líder de Podem assegura que l’executiu de Pedro Sánchez “sap què ha de fer”

Reconeix que és “molt aviat” per parlar de pressupostos amb ERC però considera que estan d’acord “en allò fonamental”

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha instat el govern espanyol a fer gestos amb els presos polítics catalans després de reunir-se aquest divendres el president d’ERC, Oriol Junqueras, a la presó de Lledoners.

En una atenció als mitjans després d’entrevistar-se durant dues hores i mitja amb Junqueras i visitar la resta de presos polítics tancats a Lledoners, Iglesias ha expressat la seva “solidaritat davant aquesta presó injusta”.

Pel que fa al contingut de la trobada, que ha valorat molt positivament, ha explicat que han tractat de qüestions “polítiques”, “socials” i “econòmiques” i ha constatat que el nivell d’acord amb ERC “és ampli” i estan “molt a prop”.

“Nosaltres ja ens hem mogut i crec que estem contribuint a un diàleg i una distensió que és imprescindible perquè hi pugui haver acords polítics per a tot”, ha reivindicat.

“Nosaltres hem fet la nostra feina i ara, com va dir Pedro Sánchez, al govern espanyol li pertoca negociar com al govern i s’han de moure”, ha afegit.

Preguntat sobre si havien abordat la negociació dels pressupostos, ha respost que han parlat d’economia i això és un pas previ a una negociació. “És molt aviat perquè hi hagi condicions per parlar de pressupostos però ERC i nosaltres estem d’acord en allò fonamental, hem parlat de mesures econòmiques que compartim”, ha dit.

Pel que fa als gestos que reclama ERC respecte dels presos polítics, Iglesias ha assenyalat que “el govern espanyol sap què ha de fer i nosaltres hem estat molt clars en alguns aspectes”.

Iglesias també ha volgut parlar amb la resta de presos i durant una hora també s’ha reunit amb Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn, Raül Romeva, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

A la sortida de la presó ha lamentat que tots ells siguin a la presó mentre hi ha tants corruptes impunes. És per això que ha dit que espera no haver-se de tornar a reunir mai més en una presó amb adversaris polítics. “Nosaltres no compartim l’estratègia de l’independentisme però sempre hem defensat a tot l’Estat que els presos haurien d’estar en llibertat perquè i que això seria just i positiu per a la democràcia espanyola”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona