Política

La CUP no dona suport al Consell de la República: “Si no hi ha ruptura és un element simbòlic”

El diputat Carles Riera creu que unes eleccions podrien contribuir a aclarir una situació “confusa”

Els cupaires rebutgen anar a la reunió que Puigdemont ha convocat a Waterloo

El diputat de la CUP Carles Riera s’ha desmarcat del Consell de la República que impulsa Carles Puigdemont des de Bèlgica. “Si no hi ha ruptura, és un element simbòlic”, ha defensat en una entrevista a ’Els Matins de TV3’. A més, Riera ha lamentat que l’independentisme porta anys “vivint de símbols” i ha alertat que això provoca “frustració”. D’altra banda, el diputat ha considerat que unes eleccions al Parlament podrien contribuir a aclarir una situació que ha qualificat de “confusa” tot i així ha volgut deixar clar que al Consell Polític de dissabte passat, la CUP no va decidir com a objectiu provocar eleccions.

“Tot el que sigui simbolisme, ja n’hi ha prou”, amb aquestes paraules Riera s’ha desmarcat de la trobada d’aquest dilluns a Waterloo en què el president Carles Puigdemont acompanyat del president de la Generalitat, Quim Torra, i representants de JxCat, ERC i entitats independentistes explicarà les línies mestres del Consell de la República. La CUP no hi serà tot hi haver estat convidada.

Per a Riera, la CUP no pot participar d’iniciatives que són “solucions simbòliques sense encarar el problema real” i ha defensat que aquest organisme podria tenir utilitat si primer es trenca amb l’Estat i s’inicia un procés de ruptura. En la situació actual, el diputat de la CUP ha considerat que el Consell de la República és “marejar la perdiu i desviar l’atenció”.

En la mateixa línia, Riera ha explicat que de moment tampoc donen suport al Fòrum Cívic Constituent que impulsa el president Torra. “El que hem de fer és exercir l’autodeterminació i la ruptura amb l’Estat i a partir d’aquí, procés constituent”, ha resumit.

En referència als pressupostos de l’Estat, ha criticat que PDeCAT i ERC entrin en un “mercadeig” sobre l’autodeterminació i la repressió a canvi de “molles”. Segons Riera, sense autodeterminació i sense alliberament de presos, no es pot parlar de res.

Riera considera que cal una “actualització dels missatges polítics” i que unes eleccions podrien contribuir a aclarir la situació. En aquest sentit, ha afegit que en les passades eleccions va haver missatges electorals de restitucions i retorns que després no s’han complert. Tot i així, ha assegurat que en el Consell Polític de dissabte la CUP no va aprovar provocar eleccions i ha recordat que no tenen mecanismes a l’abast per forçar comicis. “Si el resultat directe o indirecte de la nostra actuació contribueix a accelerar eleccions, no és cap problema. Les encararem”, ha conclòs.

Preguntat per si els diputats de la CUP deixaran els seus escons buits al Parlament, Riera no ha volgut concretar tot i admetre que podria passar. L’actitud de boicot a una actitud autonomista es traduirà en no aprovar els pressupostos i segurament tindrà altres expressions, segons ha avançat el diputat sense més detalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona