Política

Aposta per una candidatura aglutinadora a Girona

Una cinquantena de personalitats proposen una llista “municipalista i ciutadana”

‘Guanyem Girona’ neix com a alternativa a “l’actual model de ciutat aparador que abandona la gestió del dia a dia”

Una cinquantena de personalitats de la societat civil gironina aposten per la creació d’una candidatura municipalista i ciutadana a Girona que “aglutini persones i organitzacions diverses per liderar un projecte de canvi en clau social, democràtica, popular i republicana”. Així ho recullen en el manifest Guanyem Girona, que ahir al vespre van presentar al Teatre Municipal. Neix amb la voluntat de fer front a la dinàmica que fa una bona colla d’anys està duent el govern municipal de la ciutat, que “ha anat bastint un model de ciutat aparador mentre s’abandona la gestió del dia a dia, creixen les desigualtats i es descuiden els barris”. Entre aquestes personalitats que aglutinen aquesta iniciativa hi ha Sergi Bonet, exrector de la UdG; Pere Albertí, regidor d’ERC-MES; Laia Pèlach i Lluc Salellas, regidors de la CUP-Crida per Girona; Albert Sunyer, de Pirates de Catalunya; Guillem Terribas, llibreter i activista cultural; Pau Masramon, membre de la plataforma Aigua és Vida; David Martí, expresident d’Òmnium Gironès; Dolors Serra, activista de Girona Acull i de la Xarxa pels Drets Socials.; l’exregidor del PSC Àngel Quintana; Pau Galvez, sindicalista de CCOO i militant d’EUiA, i la membre de l’ANC Núria Giol, entre moltes altres personalitats dels sectors educatiu i social i de l’activisme.

Una societat més justa

“Pels que avui signem el manifest és una manera de ser presents a la societat amb una veu crítica, d’esquerra, d’alliberament nacional, heterogènia”, va assegurar l’escriptor Josep Maria Fonalleras, que va conduir la presentació i que va avançar que “l’objectiu és guanyar dia a dia perquè la societat sigui més justa”. L’altra veu que va participar en l’acte va ser Carles Serra, professor de la Facultat d’Educació Social de la UdG: “Els signants (del manifest) son persones molt diferents, de militàncies polítiques diverses, però al cap i a la fi persones que els uneixen sensibilitats, conviccions i diagnosi.” “A l’esquerra pertoca la lluita contra la desigualtat i la defensa dels drets polítics i socials”, va afirmar Serra, que va remarcar que “vivim en un moment que sembla que cada dia és tardor, cada vegada més exclusió, temporalitat, pobresa entre els que treballen. Hi ha múltiples formes de desigualtat”.

L’Adama Boiro, membre de l’Espai Antiracista, va ser l’encarregada de llegir el manifest, que marca com a objectiu “articular un nou espai polític amb vocació majoritària, capaç d’esdevenir alternativa de govern, que situï al centre de les seves preocupacions el benestar de la gent, la centralitat de tots els barris i la participació ciutadana”. Guanyem Girona aposta per “una ciutat en què tots se sentin inclosos i siguin protagonistes, i no una ciutat pensada per a uns pocs” i remarca la necessitat “d’una participació democràtica de baix a dalt, a partir dels barris i les entitats”. La candidatura ciutadana treballaria “per revertir el model centrat únicament en el turisme i les polítiques de façana” i que Girona sigui “una ciutat inclusiva, acollidora i solidària, que garanteixi els drets polítics i de ciutadania de tothom que hi visqui”.

Des d’un punt de vista de país, la iniciativa que pretén impulsar Guanyem Girona aposta “per liderar el camí cap a la república catalana com a eina per superar el règim del 78. La república per millorar les condicions de vida de la gent i on es respectin els drets civils i polítics de tothom”.

Al final de l’acte, es va fer una crida a totes aquelles persones i entitats que comparteixin la necessitat d’articular un projecte municipalista transformador basat en aquests principis, a implicar-se en la creació d’aquesta candidatura a les eleccions de maig del 2019. De fet, es va fer una crida per a participar l’assemblea oberta i constituent que es farà el 7 de novembre a les set de la tarda al teatre de Sant Narcís.

LA DATA

07.11.18
és el dia
que hi ha convocada l’assemblea constituent, que tindrà lloc a les 19 h al teatre de Sant Narcís de Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Carles III reprendrà aquest dimarts l’agenda pública

barcelona
unió europea

La CE posa objeccions a la fusió entre Iberia i Air Europa

barcelona
Política

Mor Frank Field, ministre de la Seguretat Social en el primer govern de Tony Blair

Albiach alerta que es disputen l’escó de Girona amb Aliança Catalana

girona

Paneque: “El projecte clau és la construcció del nou Trueta”

salt
Regne Unit

Cinc acusats per atacs contra negocis vinculats amb Ucraïna

Barcelona

Vergés reivindica un Govern que gestioni el territori atenent a la seva diversitat

ripoll
Àsia-Pacífic

La Xina i els EUA es retreuen el respectiu suport a Rússia i Taiwan

Barcelona
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona