Política

Plega un cap de la policia per insults a polítics

Dimissió forçada del màxim responsable de la Policía Nacional a Navarra

Va faltar al respecte a dirigents d’ERC i Podem

El cap superior de la Policía Nacional a Navarra, Daniel Rodríguez López, va presentar ahir la seva dimissió hores després de descobrir-se que va utilitzar un compte de Twitter per insultar polítics d’esquerres. Fonts policials van comunicar aquesta renúncia, però el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ja estava estudiant una possible destitució de Rodríguez. El fins ara màxim responsable del cos policial navarrès va assumir el càrrec el 2012 després de ser nomenat pel govern espanyol, que en aquells moments estava en mans del PP.

Segons va informar Eldiario.es, els insults que va difondre per Twitter feien referència a diversos dirigents, com ara l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que va ser titllada d’“analfabeta funcional”, i altres membres destacats de Podem van rebre el qualificatiu de “fastigosos”. A través del compte de la xarxa social, la màxima autoritat policial a Navarra també va insultar Gabriel Rufián, diputat d’ERC al Congrés, a qui va anomenar “imbècil patològic” i va desitjar que fos banyegat per un toro a la festa dels Sanfermines.

Els insults als polítics d’esquerres se sumen a les lloances dirigides al dictador Francisco Franco i al colpista Antonio Tejero, el qual va ser valorat com “un soldat i guàrdia civil que va posar la seva vida al servei d’Espanya”. En aquesta mateixa línia, el líder de Vox, Santiago Abascal, també va rebre els elogis de Rodríguez, en assegurar que “li tocarà ser el José Antonio d’aquest segle”.

Després de conèixer-se els fets, la direcció general de la policia va obrir una informació reservada sobre el comportament d’aquest alt comandament policial, tot i que ell mateix va reconèixer ser l’autor dels missatges de Twitter. Sigui com sigui, el Ministeri de l’Interior va aclarir ahir que la destitució s’havia de fer en els pròxims dies, conjuntament amb altres canvis considerats “inevitables” pel govern espanyol, però els fets s’han “precipitat” amb aquesta dimissió i encara no hi ha substitut.

El cas del Daniel Rodríguez López no ve de nou. El mes de febrer també va ser caçat a Twitter el cap policial de la Guàrdia Civil que investigava l’1-O.El tinent coronel Daniel Baena, responsable de la policia judicial d’aquest cos a Catalunya, va criticar polítics, censurar actuacions dels Mossos d’Esquadra i increpar periodistes a través d’un perfil fals de la mateixa xarxa social que el cas que es va destapar ahir. Baena va ser l’encarregat dels informes que sustenten les causes que instrueix ara el Tribunal Suprem i altres jutjats contra centenars d’independentistes. En un primer moment, el guàrdia civil va admetre que estava al darrere del perfil, però després ho va matisar dient que unes quantes persones el gestionaven i, finalment, va negar que hi tingués res a veure.

LA FRASE

Tejero era un soldat i guàrdia civil que va posar la seva vida al servei d’Espanya
Daniel Rodríguez López
Excap de la Policía Nacional a Navarra


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona