Política

La CUP avisa que hi haurà “algunes diferències” en la dinàmica dels cupaires al ple d’aquesta setmana

La formació recela del nou “consell assessor” i adverteix que no avalarà “iniciatives retòriques”

El grup cupaire a l’Ajuntament de Barcelona presenta recurs contenciós administratiu contra l’Espai Barça

La CUP recela del “consell assessor” creat per impulsar el Fòrum del debat constituent i advertxi que no avalarà iniciatives que tinguin un caràcter “retòric o simbòlic” i no impliquin una ruptura amb l’Estat, a més de reiterar que “la legislatura està tocada de mort”.

La formació va concretant poc a poc com traslladarà la decisió de “no consolidar” l’executiu de Quim Torra tal com va acordar el seu Consell Polític aquest cap de setmana. I a banda de rebutjar negociar els pressupostos, l’esquerra anticapitalista va posar sobre la taula que en algunes ocasions optaria per deixar els escons buits.

La diputada Natàlia Sànchez ha explicat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament que el seu grup “no canviarà de cop directament la dinàmica” parlamentària però ha apuntat que “a partir de demà ja hi haurà algunes diferències de com el grup ha participat als plens de l’última legislatura”, sense entrar en més detalls.

Per decidir en quins debats participen, els cupaires es formularan tres preguntes per “prioritzar” els assumptes: si la proposta en qüestió implica una “lluita transformadora” amb un col·lectiu o moviment social al darrere; si la proposta promou un “discurs polític” nou que s’allunyi del “marc autonòmic” i si implicaria conseqüències “reals i efectives per a la majoria popular i treballadora”.

Sànchez ha explicat que faran servir aquestes preguntes per concretar si hi participen, si actuen “de mirall” per denunciar-ho, o si s’abstenen de participar en debats o en votacions, sigui en comissions o a l’hemicicle.

“Haurem d’anar concretant la forma per posar en evidència la nostra disconformitat amb la manca de sobirania del Parlament”, ha resolt la diputada cupaire. I segons ha apuntat, la concreció definitiva de tot plegat hauria d’arribar en un proper consell polític ordinari dels cupaires a principis de novembre a Perpinyà.

Rebuig a inciiatives “retòriques”

Pel que fa al Fòrum Constituent presentat avui pel president Quim Torra i l’exdiputat Lluís Llach, Sánchez ha reivindicat que la seva formació segueix sent molt partidària d’iniciar un procés constituent a Catalunya però sempre que sigui “vinculant i des de la base” i, a més, “culmini amb una procés de ruptura amb l’Estat espanyol i amb les empreses de l’Ibex-35”.

En aquest sentit, ha alertat sobre la possibilitat que, darrere d’aquest fòrum i del Consell per la República presentat ahir a Waterloo (Bèlgica) no hi hagi més que “retòrica processista” sense cap traducció pràctica. Sànchez ha volgut deixar clar que la CUP no crearà “falses expectatives sobre la unitat de l’independentisme”.

La diputada ha admès que ara mateix no existeix aquesta unitat perquè no creu que les formacions que donen suport al govern de Torra (JxCat i ERC) tinguin intenció de realitzar “un nou embat contra l’Estat”. Per tant, entén que “la legislatura està tocada de mort”.

“Veiem una estratègia de retrocés i acatament, i no de ruptura”, ha lamentat Sànchez. “El que fan [JxCat i ERC] és acatar les imposicions de l’Estat, el marc de l’autonomia i les polítiques continuistes que hem vist durant 40 anys dels governs de Convergència i els dos tripartits”, ha afegit.

La CUP presenta un recurs contenciós administratiu contra l’Espai Barça

El grup municipal de la CUP a l’Ajuntament de Barcelona ha decidit presentar un recurs contenciós administratiu contra l’Espai Barça. Els cupaires volen aturar aquest projecte i obrir un espai de debat al voltant d’una obra que consideren “faraònica”.

El Barça va arribar a un acord amb l’Ajuntament de Barcelona per tirar endavant aquest projecte, i pretén començar les obres el proper estiu. Tots els grups van donar suport a la Modificació del Pla General Metropolità que farà possible l’Espai Barça excepte la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona