Política

Capella respon a Cs sobre l’acusació de tracte de favors als presos polítics: “Estar a presó és tenir un privilegi?”

“Que moltíssimes autoritats vulguin visitar-los és la constatació que són presos polítics”, assegura la consellera de Justícia

Assegura que es “compleix el reglament” i que es tracta “tothom igual” a les presons catalanes

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha defensat avui que a les presons catalanes es “tracta igual a tots els reclusos” i “es compleix el reglament”, i ha dit que qüestionar el servei penitenciari català comporta “qüestionar milers de funcionaris que fan bé la seva feina”.

Així ha respost la consellera en la sessió de control al Govern que se celebra avui en el ple del Parlament a una pregunta formulada per la diputada de Ciutadans Lorena Roldán, que ha interpel·lat Capella sobre possibles tractes de favor als independentistes en presó preventiva. La titular de Justícia ha assegurat que es compleix el reglament –”estem fent les coses bé”- i que es tracta “tothom igual”, i li ha retret a Roldán que “no es qüestioni” la presó preventiva dels nou empresonats. “Considera que estar a presó és tenir un privilegi?”, li ha preguntat Capella.

“Sembla que hagin posat un despatx a (Oriol) Junqueras a Lledoners perquè, és clar, amb tant tràfec de visita, l’home necessita un despatx”, ha indicat Roldán durant la seua intervenció, en la que ha censurat que la Generalitat posi, segons el seu parer, als funcionaris dels serveis penitenciaris “entre l’espasa i la paret”.

La parlamentària s’ha referit als nombrosos dirigents polítics i socials que han visitat els presos a les presons catalanes, i ha asseverat: “No es tallen, estan vostès a punt de noliejar un autobús amb totes aquestes visites”.

Segons Capella, en canvi, aquestes visites són “una constatació” que els independentistes empresonats són “presos polítics”, i ha lamentat que Ciutadans no qüestioni la idoneïtat de la “presó preventiva injustificada i desproporcionada”.

“Vostè no es qüestiona la presó preventiva, que persones innocents estiguin rebent el mateix tracte que persones ja jutjades i condemnades”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia