Política

Govern i partits no preveuen cap acte per commemorar el primer aniversari del 27-O

Només l’ANC convoca la ciutadania als registres per instar l’executiu i el Parlament a publicar al DOGC el text de la Declaració d’Independència, i la Crida celebra la seva convenció fundacional

El primer aniversari de la Declaració d’Independència tindrà una baixa participació ciutadana. I és que ni el Govern ni els partits independentistes no preveuen organitzar cap acte per commemorar el primer aniversari del 27-O, segons fonts consultades per totes les organitzacions. Tampoc no farà res Òmnium. L’ANC sí que ha convocat la ciutadania als registres per instar l’executiu que presideix Quim Torra i el Parlament a publicar al DOGC el text de la Declaració d’independència. I, al seu torn, la Crida fa coincidir l’efemèride amb la seva convenció fundacional, que celebrarà el dissabte a la tarda al Pavelló Municipal Nou Congost de Manresa (Bages), a prop de la presó de Lledoners.

Els actes de l’ANC seran a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida i Tortosa, i les peticions als registres es podran fer des de les 9:00 hores del matí fins a les 14:00 del migdia. La presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, farà un acte polític a les 11:00 a la rambla de Catalunya 19-21 de Barcelona.

Al seu torn, la Crida presentarà a la convenció fundacional les ponències organitzativa i política, amb les intervencions, entre d’altres, dels tres promotors del projecte: el president del grup parlamentari de JxCat, Jordi Sànchez; el president de la Generalitat, Quim Torra; i el líder de JxCat, Carles Puigdemont.

A Brussel·les, el propi Puigdemont i els exconsellers a “l’exili” no han convocat cap acte propi, tot i que durant el cap de setmana es podrà visitar a Liège l’exposició ’La revolució de les urnes’ sobre l’1-O. Divendres, la vigília de la declaració d’independència, hi haurà un debat d’exiliats entre el CDR Adrià Carrasco, el raper Valtònyc i exiliats de la dictadura xilena. El 27-O, a la sala d’exposicions, es visionaran vídeos sobre l’1-O i el 20-S i s’obrirà un debat amb el públic. A Londres, el dissabte, l’ANC-England ha convocat una manifestació davant de la delegació del Govern per reclamar la implementació de la República.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona
còrsega

L’Assemblea aprova el projecte de reforma per a l’autonomia

barcelona
POLÍTICA

ERC tria els representants de la Selva, Gironès i Pla de l'Estany per a la seva llista

GIRONA / SANTA COLOMA