Política

Azkarraga convida Torra a la manifestació per exigir la fi de la “dispersió” dels presos bascos

La marxa tindrà lloc el 12 de gener a Bilbao

El promotor de Sare veuria bé que la marxa que vol impulsar el president del Govern a favor dels drets civils, socials i nacionals passés per Euskadi

El promotor de la xarxa ciutadana Sare, Joseba Azkarraga, ha convidat el president de la Generalitat, Quim Torra, a una manifestació que tindrà lloc el 12 de gener a Bilbao per exigir la fi de la “dispersió” dels “presos polítics bascos”. Així ho ha explicat aquest dilluns en una roda de premsa al Palau de la Generalitat el representant d’aquesta plataforma –que defensa els drets dels presos d’Euskal Herria dispersats arreu de l’Estat–, després de reunir-se amb Torra.

L’exdiputat al Congrés –pel PNB i Eusko Alkartasuna– confia que la mobilització del 12 de gener sigui “la més important” que s’ha fet fins ara per reclamar que l’Estat acabi amb la política penitenciària de la dispersió dels “presos polítics bascos”. Segons ha afegit, la marxa pretén liderar un seguit de noves passes cap a la “convivència” a Euskadi. Sobre Torra, el promotor de Sare –entitat creada fa quatre anys– s’ha mostrat “encantat” que el president pugui venir, tot i que ha deixat clar que Torra no li ha confirmat pas la seva assistència.

Pel que fa a la marxa pels drets civils i socials que Torra va anunciar al TNC al setembre, Azkarraga s’ha mostrat obert que pugui passar per Euskadi: “Si parlem de democràcia, pocs bascos s’hi quedarien al marge, seria important que per enfortir el sistema democràtic hi hagués una participació real”, ha opinat el qui també va ser conseller de Justícia de l’executiu del lehendakari Juan José Ibarretxe.

Azkarraga ha constatat que els “presos polítics catalans” han fet un ús “exclusiu” de vies pacífiques i democràtiques, i ha reiterat que l’existència d’aquest reclusos debilita el sistema democràtic: “La solució d’un conflicte polític no es pot deixar en mans de la justícia”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona