Política

La Guàrdia Civil incrimina Aragonès i Puigneró en l’1-O

En un nou informe insisteix en els viatges del vicepresident i ara hi inclou el conseller pel web del referèndum

La Guàrdia Civil ha elaborat dos nous informes, datats el 10 d’octubre passat, que, com el del setembre, torna a incriminar el vicepresident, Pere Aragonès (ERC), en l’organització de l’1-O, quan era secretari d’Economia i pels seus viatges a l’estranger. El cos armat, a més, ara hi inclou un nou càrrec del govern: Jordi Puigneró, conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, per haver activat els webs del referèndum quan era secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital. Puigneró va ser citat a declarar l’abril passat a la Guàrdia Civil, on es va negar a fer-ho, però no al jutjat d’instrucció 13 de Barcelona, que cerca els organitzadors de l’1-O. Ara, en ser conseller, és a dir un polític aforat, si el jutge veu indicis contra ell la seva causa hauria d’elevar-se al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Precisament, ha passat un mes des que la fiscalia superior de Catalunya va demanar al TSJC que arxivés la investigació contra Aragonès per l’1-O, sense encara tenir una resposta de l’alt tribunal català, que també estudia si Josep Maria Jové i Lluís Salvadó, actuals diputats d’ERC, poden ser investigats per malversació i desobediència. En l’informe, la Guàrdia Civil exposa que els viatges realitzats per Aragonès i altres responsables d’Economia, entre el 2016 i el 2017 a Eslovènia, Irlanda i Londres cercaven “reintroduir-se en mercats financers internacionals per preparar la nova República catalana”. També inclouen un correu electrònic de Salvadó a un tal Pere, que dedueixen que és Aragonès, parlant d’unes preguntes que els demana el govern xinès i per un suposat préstec d’11.000 milions d’euros.

En un altre informe, la Guàrdia Civil assegura que Puigneró “és el responsable de les accions del director del Cesicat i del CTTI” en ser el seu superior, vers la posada en marxa del web Referendum.cat, del registre de voluntaris i el de catalans a l’exterior, “tot i saber la seva il·legalitat”. Ahir al vespre, Puigneró va fer la següent piulada: “La repressió i la persecució política segueixen. Defensaré arreu que votar no és un delicte, treballant per la llibertat del meu país i denunciant la repressió digital de l’#1oct per part de l’Estat. Ens volen enterrar, però som llavor. Seguim.”

LA DATA

19.09.18
La fiscalia descarta
la imputació d’Aragonès per malversació i per desobediència. El TSJC ha de respondre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona