Política

Puigdemont diu que el Consell per la República es proposa “avançar per la via dels fets” cap a la independència

Comín assegura que la missió de l’organisme és defensar el mandat “irrenunciable i irreversible” de l’1-O

Torra diu que el Consell de la República neix per fer “efectiu” el mandat de l’1-O

El president del Consell per la República, Carles Puigdemont, ha afirmat que l’òrgan es proposa “avançar per la via dels fets” cap a la independència. El líder de JxCat ha subratllat que el Consell ha de fer república “de manera desacomplexada i més lliure i segura” perquè, tal com ha afirmat, l’Estat no pot aplicar-li “cap 155”.

Puigdemont ha intervingut per videoconferència des de Bèlgica a l’acte de presentació del Consell per la República, aquest dimarts a la tarda al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat. El responsable de l’organisme, Toni Comín, ha assegurat que la missió del Consell és defensar el mandat “irrenunciable i irreversible” de l’1-O. Puigdemont ha anunciat que s’obrirà un registre pels ciutadans que vulguin participar de manera “activa i directa” en la construcció de la República.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que el Consell per la República és una “palanca” per avançar cap al camí de la independència de Catalunya. Torra també ha subratllat que el Consell per la República neix amb l’objectiu de fer “efectiu” el mandat de l’1-O, amb la “determinació” del dia del referèndum, la “força” de la vaga general del 3-O i la “legitimitat” de la Declaració d’Independència del 27-O.

Al seu torn, el vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha destacat que el Consell per la República serà un “espai lliure” per defensar l’autodeterminació i la internacionalització de la “causa de la llibertat”.

Puigdemont ha explicat que ja s’ha obert un registre de ciutadans que ja compta amb 530 persones. Aquesta base de dades permetrà escollir els 100 membres de l’Assemblea de Representants del Consell per la República.

Els dirigents d’aquest òrgan seran escollits per sufragi els majors de 16 anys inscrits al registre. De tots ells, 25 membres seran de la societat civil, 25 més seran electes locals, uns altres 25 seran electes legislatius (del Parlament, el Congrés i el Senat, i el Parlament Europeu) i uns 25 finals seran residents a l’exterior del Principat de Catalunya. Aquesta Assembla de Representants escollirà el Consell per la República definitiu, després d’unes eleccions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona