Política

El PP no veu en l’àudio de Cospedal i Villarejo sobre destruir proves cap delicte

Casado evita avalar l’exsecretària general, a qui deu haver tombat Sáenz de Santamaría

La política va oferir al comissari “treballs puntuals” remunerats

El PP de Pablo Casado viu amb l’ai al cor pels àudios que un pres de Soto del Real pel cas Tàndem, el comissari retirat José Manuel Villarejo, està filtrant cada dia per entregues a les sis de la matinada a través del web Moncloa.com sobre la seva trobada amb María Dolores de Cospedal el 2009 en ple esclat del cas Gürtel. Si bé la coartada a la qual s’aferra el PP és que Cospedal no ha mentit i ha admès que coneixia Villarejo –no com la ministra de Justícia, Dolores Delgado, que va dir que no el coneixia i sí que el coneixia– i que no ha comès cap delicte, l’entrega d’ahir en què l’exsecretària general del PP admet “treballs puntuals” al comissari i fins i tot la destrucció de proves posen ara Casado contra les cordes.

A l’hora d’afrontar la crisi amb Cospedal, la posició de Casado és delicada perquè ell va ser derrotat en la primera volta de les primàries –quan només votaven els militants del PP– per Soraya Sáenz de Santamaría i deu a l’ajut de l’aleshores secretària general el fet de capgirar el l marcador en el congrés del 21 de juliol i ser ara el líder del partit. Tot i haver-hi ple, Cospedal no va assistir ahir al Congrés.

Destruir el llapis USB

En un instant dels àudios, Cospedal –acompanyada en la reunió pel seu marit, Ignacio López del Hierro– i Villarejo parlen del llapis de memòria USB confiscat per la policia a la seu del carrer Gènova i que és clau perquè conté la comptabilitat en B. “És a dir, que en el famós pen drive hi ha de tot?”, pregunta Cospedal amb curiositat. “Té molt de suc”, li admet Villarejo abans de confessar-li que ha fet tot el possible per “trencar-lo”. Cospedal no només no s’escandalitza per l’intent de destruir una prova clau sobre la caixa B del PP, sinó que li fa una oferta de treball al cervell de la policia patriòtica de l’operació Catalunya. “Tu estaries en disposició, per exemple, de fer algun treball puntual de temes?”, li diu ella. “No tinc cap problema. Almenys les despeses me les pagareu alguna vegada”, li va correspondre ell tot i que confessa que “el seu cor està amb el PP” i que també fa treballs pel PSOE però perquè “són un desastre” i li encarreguen treballs pels quals cobra. “Per la discreció no et preocupis”, li diu ella com a garantia. Villarejo li fa saber que al PP tenen un informador policial i Cospedal dubta sobre si el talp és el gerent.

El nom del tresorer Luis Bárcenas apareix també en els àudios perquè Villarejo no només es vanta de frenar investigacions i d’anticipar imputacions, sinó que desvela el contingut dels interrogatoris. “Bárcenas presumeix que s’ha endut molts de papers”, desvela Villarejo a Cospedal. “S’ha emportat menys del que ha dit”, rebat la llavors secretària general.

Mentre Casado guarda silenci –avui té una roda de premsa a Huelva– i evita avalar Cospedal, l’afectada no es mou de la seva versió de dilluns a la nit: “Per què hauria d’estar preocupada? Jo en aquest tema sempre he dit la veritat.” La por de Casado és que Villarejo guardi encara una bomba als arxius sonors, perquè Cospedal li ha dit que no recorda tot el que va parlar amb el policia.

Al govern, la ministra de Defensa, Margarita Robles, manté que Villarejo “no té cap credibilitat” però que seria “molt bo” que els jutges investiguessin “tot el que pugui semblar delictiu”. Per Robles, Villarejo prove “del pitjor de les clavagueres”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hizbulá ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera libanesa

barcelona
parlament europeu

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic cedeix i aprova el polèmic pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona