Política

Els socialistes demanen als partits independentistes que no vinculin les decisions judicials al suport als pressupostos

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, sosté que el judici als líders empresonats encara no ha començat

Els socialistes consideren un “gravíssim error” vincular el suport als pressupostos generals de l’Estat amb la situació judicial dels líders empresonats. El primer secretari del PSC al Parlament, Miquel Iceta, ha respost així a l’anunci del president, Quim Torra, de no votar a favor dels comptes de l’any vinent.

Després d’apel·lar a la independència dels jutges, el dirigent socialista ha argumentat que és prematur parlar del resultat d’un judici que no encara s’ha celebrat i ha recordat la “presumpció d’innocència” dels polítics processats.

Iceta ha acompanyat la portaveu del grup Socialista al congrés, Adriana Lastra, a la presentació del candidat a les municipals per Tortosa. Lastra s’ha mostrat convençuda que els comptes tiraran endavant i ha exigit a PP i Ciutadans la mateixa “lleialtat amb l’Estat” que els socialistes van mostrar quan estaven a l’oposició.

En aquest context, la vicesecretària general del PSOE ha reivindicat el clima de diàleg que va propiciar la Constitució i ha demanat “deixar enrere els anhels partidistes” i anteposar l’interès de la ciutadania per superar el repte al qual s’enfronten Catalunya i Espanya: “seguir caminant junts”.

“Quan em parlen de la impossibilitat d’arribar a acords, de la impossibilitat del diàleg, penso en aquells que fa 40 anys ho van fer possible”, ha dit Lastra, que ha recordat que una societat que va estar 40 anys enfrontada no obstant això va ser capaç de posar-se d’acord.

Aquelles persones -ha subratllat la portaveu del PSOE al Congrés- “van decidir que anaven a fer política amb majúscules i que anaven a deixar enrere els anhels partidistes i anteposar l’interès de la ciutadania als seus interessos partidistes”.

“Vam ser capaços de posar a sobre de la taula la necessitat de caminar tots junts. Aquest és el repte al qual ens enfrontem ara mateix a Espanya i Catalunya, seguir caminant tots junts”, ha advertit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona