Política

Eurodiputats volen fer d’observadors en el judici de l’1-O

Un grup de parlamentaris europeus es reuneix amb els presos polítics

Bové denuncia la manca de garanties del procés judicial

Eurodiputats de diferents països demanaran a l’Estat espanyol poder fer d’observadors internacionals durant el judici de l’1-O contra l’independentisme per mitjà de la Plataforma Diàleg UE-Catalunya, que pressiona perquè la Unió Europea intervingui en el conflicte entre Catalunya i Espanya. L’anunci el va fer ahir el francès José Bové a la porta de la presó de Lledoners després de visitar els presos polítics. Per Bové, històric líder sindical, avui diputat a Estrasburg pel Partit Verd Europeu, el judici “no té garanties” i les condicions amb què es trobaran els presos durant el procés són “un veritable problema de democràcia”. L’eurodiputat va demanar l’alliberament “immediat” dels reclusos perquè es puguin preparar per al judici. En total la comitiva estava formada per mitja dotzena d’eurodiputats de l’Estat francès, Gal·les, Irlanda i Suècia, que a la tarda es van desplaçar a les presons del Puig de les Basses i Mas d’Enric, on hi ha les preses polítiques, acompanyats per europarlamentaris catalans.

“Estaran en una presó a més d’una hora de Madrid, traslladats cada dia a les cinc del matí en furgons i emmanillats per després haver-se de defensar”, va denunciar Bové. La reunió a la presó de Sant Joan de Vilatorrada va durar dues hores. Bové els va veure “drets, vius i amb les idees encara més reforçades que abans d’entrar a la presó”. “Som davant d’una situació increïble, com a europeu això va en contra dels drets fonamentals. Som al cor de la UE però això que passa a Espanya s’assembla més a estats totalitaris com Turquia”, va constatar.

L’eurodiputada sueca dels Verds Bodil Valero va afirmar que si Europa no s’ha pronunciat sobre el conflicte és “per covardia”. “El problema és que Europa sempre ens diu que no pot fer res perquè la competència és de l’Estat i l’Estat és Espanya. No farà res fins que Espanya no ho demani”, va lamentar. Valero es va mostrar sorpresa amb les peticions de presó per part de la fiscalia i va recordar que a Suècia la pena més alta pel delicte equivalent al de rebel·lió és de dos anys i mig.

LA FRASE

Som al cor de la UE però això que passa a Espanya s’assembla més a estats totalitaris com Turquia
José Bové
Eurodiputat francès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona