Política

opinió

Com governaran?

Res fa pensar que hi hagi d’haver eleccions immediatament ni al Parlament ni a les Corts espanyoles. L’única data electoral concreta en el calendari són les municipals i les europees de l’últim diumenge del mes de maig de l’any vinent. Ahir, des del PSOE es va treure importància a la negativa del PDeCAT i ERC a no votar favorablement el pressupost general de l’Estat. Pels socialistes es considera que és un “cop de geni”. Una petita tempesta que escamparà. El PSOE està convençut que el pressupost serà aprovat i que es podrà mantenir l’estabilitat del govern, tal com vaticina el ministre Borell. No sembla que sigui així. En altres moments, un partit que governa amb només 84 diputats i amb els socis amenaçant de no aprovar-li el pressupost hauria tirat la tovallola i convocat eleccions malgrat el calendari electoral advers i les enquestes que només auguren un tímid triomf a Pedro Sánchez. Tot indica que el PSOE esgotarà la legislatura, encara que cal preguntar-se com ho farà sense els suports necessaris al Congrés i comptant només amb els decrets que permeti el Consell de Ministres. Com governaran? Una pregunta també reiterativa per fer a la Generalitat de Catalunya. Sense aclarir la situació parlamentària dels diputats suspesos pel Tribunal Suprem i la negativa de la CUP a aprovar el pressupost, difícilment el govern català pot quadrar números al Parlament per tirar endavant la legislatura. De moment, el no dels comuns està mig garantit i l’intercanvi entre socialistes i sobiranistes al Congrés i al Parlament seria difícil d’explicar i d’entendre.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha deixat clar que no convocarà res fins a conèixer les sentències. El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, deixa clar que vol acabar la legislatura, això voldria dir que duraria fins al 2020. Amb les actuals situacions parlamentàries cal preguntar-se: com governaran?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona