Política

Artadi, sobre la decisió d’Estrasburg pel cas Otegi: “Constata com està la justícia espanyola”

Puigdemont: “Una altra patacada a Espanya de la justícia europea, i grossa”

“Els prejudicis polítics de jutges no passen la prova del cotó del TEDH”, segons el vicepresident Aragonès

La portaveu del Govern, Elsa Artadi, ha valorat la decisió d’Estrasburg de donar la raó al coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, i dictaminar que l’Audiència Nacional va violar el seu dret a un judici just: “Clarament és una constatació de com està la justícia espanyola”, ha opinat la també consellera de Presidència en la roda de premsa d’aquest dimarts al migdia, posterior a la reunió del Consell Executiu. A més, Artadi ha subratllat que veu “paral·lelismes” entre la denúncia d’Otegi i el judici per la causa de l’1-O: “Ens preocupa”, ha apuntat. Així mateix, la portaveu ha instat el govern espanyol a evitar que torni a succeir una situació similar a la del dirigent abertzale: “És trist constatar la qualitat de la justícia espanyola”, ha conclòs.

Altres reaccions

Al llarg del matí, la decisió de la justícia europea en relació a Arnaldo Otegi ha generat diverses reaccions. El president Carles Puigdemont ha assegurat aquest dimarts que la decisió del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), que ha dictaminat que l’Audiència Nacional no va garantir un judici just al líder d’EH Bildu Arnaldo Otegi, és “una altra patacada a Espanya de la justícia europea, i grossa”. “Violen drets fonamentals, sense els quals no hi ha justícia”, ha assegurat Puigdemont en una piulada. Segons l’expresident, això també “va quedar clar en el cas de la crema de fotos del rei”. “Aquest sistema judicial és el que pretén jutjar els líders independentistes”, ha advertit. Puigdemont també ha recordat diverses sentències recents del tribunal d’Estrasburg on s’ha declarat Espanya “culpable d’haver violat drets fonamentals en un sistema democràtic”.

El president Quim Torra s’ha mostrat, en una piulada, “molt satisfet” que Estrasburg hagi donat la raó a Otegi. “La justícia espanyola, cada vegada més qüestionada”, ha afirmat.

D’altra banda, el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, considera que la decisió d’Estrasburg demostra que “els perjudicis polítics de jutges no passen la prova del cotó del TEDH”. A través d’una piulada al seu compte de Twitter, Aragonès afegeix que “deixar la política en mans de jutges és un error, també avui al Tribunal Suprem o a l’Audiència Nacional”. Otegi juntament amb quatre demandants més van denunciar al Tribunal Europeu de Drets Humans els jutges que els van enviar a presó per manca d’imparcialitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona