Política

JOSEP FONTANILLAS

Alcalde de Regencós

“Voldríem que s’aclarís aviat la sigla del PDeCAT”

Va agafar d’ERC la vara d’alcaldia al juny i vol enllestir les obres del pacte de govern

Pretén restablir la creu de terme a la plaça

Té 77 anys i ha estat alcalde, primer amb ERC i ara amb CiU en etapes dels tres darrers mandats. Vol repetir, pel PDeCAT o les sigles que apleguin els partidaris de Puigdemont.

Ha estat alcalde a Regencós en part dels tres darrers mandats. Primer, per ERC. I, posteriorment, amb CiU i amb pactes amb els republicans. Al juny va agafar el testimoni de la que va ser alcaldessa els tres primers anys. I tot just s’acosta als 150 primers dies de l’any que restava fins als comicis del 26-M.

Com ha estat el retorn a l’alcaldia?
Bo, quan vaig entrar vaig definir una petita llista o full de ruta amb les obres pendents que voldria prioritzar fins al juny. Hi ha l’enllumenat del carrer del Nord, acabar l’asfaltatge del camí de Puig Calent i posar pilones per fer de sentit únic Cases Noves. També cal arranjar el passadís de la Font i ja estem treballant per posar un ascensor a l’edifici de l’ajuntament. Esperem rebre alguna subvenció. I, si podem, encara hi hauria alguna altra cosa.
Com ara?
Voldria tornar a instal·lar l’antiga creu de terme que hi havia anys enrere a la plaça. La recordo de quan era petit, però es va retirar. La idea seria restituir-la al mateix lloc, però hem de trobar el consens amb els veïns de la plaça.
És el segon cop que governen i es reparteixen l’alcaldia amb ERC. Ha funcionat?
El pacte ha anat bé. N’estem satisfets perquè s’ha pogut fer el que havíem previst.
Voldria repetir de cap de llista amb el PDeCAT, o la Crida?
Si els meus companys ho veuen bé, m’agradaria. Però haurem de renovar la llista perquè també hi ha qui no vol repetir. Haurem de trobar alguns noms nous i costa que el jovent del poble s’impliqui en la política local. Tenen poc temps per dedicar-s’hi i molts treballen a Palafrugell o fora del poble.
És un obstacle que encara no sàpiguen amb quines sigles es presentaran?
Voldríem que s’aclarís aviat, perquè és un tema que genera curiositat entre alguns veïns. Però siguin les que siguin, tampoc ens inquieta en excés.
Veient l’entesa amb ERC, es plantejarien anar plegats?
No sé quin resultat donaria i a ERC tampoc és una opció que els interessi. Més que les sigles, però, jo valoro molt les actituds de cada persona. I, en tot cas, si tornem a sumar i tothom vol, penso que val més fer el pacte a posteriori.
Quines prioritats creu que té el poble en els pròxims anys?
Arranjar tot el passadís de la Font és important, perquè els veïns del sector de dalt del poble ho reclamen. Per recuperar la font, també caldria acabar de renovar una canonada molt vella, que la connecta amb una altra i sovint es tapona. Però també cal que el sector s’acabi de desenvolupar i són coses que s’arrosseguen des del darrer pla general, i que la crisi ha deixat congelades.
A la Costa Brava l’activitat immobiliària s’ha reactivat. Ho noten?
Les parcel·les d’aquest àmbit eren en mans d’una entitat financera i tenim notícies que les han venut fa poc. Quan sigui el moment, haurem de parlar amb els nous promotors. Però convindria que s’avancés perquè d’aquí pengen qüestions com ara la derivació del trànsit cap al giratori de la C-31 i aprofitaments per a habitatges socials. Serien avenços positius per al conjunt del poble.
Quins altres temes hi ha pendents?
Amb Endesa, i en el sector UA-7, també al voltant del giratori, hi ha pendent que centralitzin les línies, i soterrades, en el nou transformador. L’Ajuntament ha pagat la seva part, però segurament també depèn del fet que els habitatges s’acabin. Ens hem de tornar a reunir. Amb l’ACA també esperem resposta perquè netegin la riera, que amb les darreres pluges no ha causat problemes però altres cops sí que ha donat ensurts. Pel que fa a nosaltres, al pavelló ja només falta acabar d’equipar la cuina, i ens agradaria que s’hi obrís un bar de concessió que gestionés l’obertura i tancament de la pista esportiva, hi donaria vida, i que a més pogués servir com a petita botiga per a la gent gran.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia