Política

Indignació transversal per la decisió del Suprem

El canvi de criteri de l’alt tribunal espanyol genera crítiques des de tot l’espectre polític

El president de la Generalitat, Quim Torra, ho troba un “escàndol absolut”

La decisió del Tribunal Suprem (TS) espanyol de fer marxa enrere en la doctrina sobre l’impost d’Actes Jurídics Documentats (AJD) vinculat a les hipoteques fer pagar finalment aquest gravament al client ha desperta una onada d’indignació a bona part de l’espectre polític.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat en un missatge a les xarxes socials que “l’escàndol és absolut” i “el descrèdit del poder judicial espanyol, total”. En aquest sentit, constata que “al revés” del Tribunal de Gant (Bèlgica) pel cas Valtònyc i al del Tribunal Europeu de Drets Humans pel d’Otegi “s’hi afegeix ara el canvi d’opinió del TS sobre hipoteques cinc dies després d’haver dit el contrari”. “Suprema injustícia”, conclou .

En la mateixa línia, el president Puigdemont ha denunciat que amb la decisió del Suprem la banca es queda “els diners del rescat” i “les despeses de les hipoteques te les fan pagar”. “Però la culpa que no hi hagi prou diners per a polítiques socials la tenen els grups independentistes perquè no votaran el pressupost del PSOE. És clar”, afegeix amb ironia .

De la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha considerat que l’acord dels magistrats de la Sala Tercera del Suprem “enfonsa a encara més (si és que era possible) la credibilitat del poder judicial espanyol ”.

També ha criticat la decisió el vicepresident del govern, Pere Aragonès. “««Tots som iguals davant la llei»». Queda clar que pels magistrats del Tribunal Suprem no és així”, ha constatat en una piulada .

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat que “una cúpula judicial forta amb els dèbils i dèbil amb els poderosos representa una greu crisi de legitimitat democràtica”. A més, ha avisat que o bé s’emprenen “reformes serioses” o “aviat no quedarà ningú que cregui en la justícia espanyola ”.

El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, ha sentenciat que amb el canvi de criteri del TS “guanya la banca i perden els ciutadans”. Segons ell, la independència del Tribunal Suprem ha quedat “en entredit” i la democràcia en surt “debilitada”. Iglesias ha demanat convertir la “vergonya i la ràbia” en “una gran mobilització cívica per defensar els drets de la majoria davant els privilegis d’una minoria ”.

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha considerat que l’“espectacle” del Tribunal Suprem amb les hipoteques és “incomprensible” i ha instat el govern espanyol a “buscar solucions per garantir els drets dels ciutadans i que no torni a passar res així en el futur ”.

El president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha opinat que la sentència del Suprem, “corregint-se a ell mateix”, “és un greu error de conseqüències socials imprevisibles” .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA
estat espanyol

Brussel·les expedienta Espanya per no garantir la presumpció d’innocència

barcelona
iran

L’Iran condemna a mort un raper per donar suport a les protestes de Mahsa Amini

barcelona
Política

Mor Andreu José Mestres, el batlle més longeu de Collbató (1983-1995)

política

La CUP proposa un pla de xoc a l’escola per fer front al retrocés del català

salt
rússia

Detenen el viceministre de Defensa acusat d’acceptar suborns

barcelona