Política

Joan Albert

Alcalde de Ventalló

“Rebaixem la pressió fiscal als veïns”

L’últim ple de Ventalló ha aprovat rebaixar els tipus d’imposició de l’IBI

L’alcalde considera que s’han complert les principals fites

Joan Albert va entrar a l’alcaldia de Ventalló el 2011. Després de dos mandats considera que s’ha complert el programa i es disposa a deixar pas a un relleu a l’alcaldia.
Aquest és el seu segon mandat a l’alcaldia de Ventalló, ja té presa la decisió de si tornarà a encapçalar la candidatura del seu equip de govern el 2019?
Ho tinc molt clar, perquè he sigut partidari de no eternitzar-me en els càrrecs i ja vaig dir quan vaig entrar a l’alcaldia que no pensava fer més de dos mandats. Per tant no tornaré a encapçalar la candidatura per l’alcaldia.
Però sí que continuarà en la llista que es presentarà?
Tenim el relleu assegurat i qui encapçalarà la candidatura del nostre equip en les pròximes eleccions municipals serà Remei Costa; ella ja és regidora actualment i és part important del que hem fet fins ara amb tot l’equip de govern. Serà ella qui conformarà la pròxima candidatura i jo em poso a la seva disposició si ho considera oportú.
Què destacaria de les realitzacions d’aquest mandat?
El programa que portàvem a l’inici d’aquest mandat, l’hem complert en la totalitat. Hi comptem la construcció de la minideixalleria, que ja ha estat licitada i per la qual tenim les obres que ara començaran. És un servei important que estarà a disposició dels nou nuclis del municipi, totalment automatitzat, amb targetes d’accés. Una altra obra destacable és la de l’enllumenat al nucli de Vila-robau, també està adjudicat i a punt de realitzar-se. També hem realitzat treballs de renovació de camins entre els nuclis del municipi.
Algun projecte pendent?
El que no hem aconseguit desencallar, per complicacions administratives i jurídiques, és el llegat de la Fundació Oriel. És un llegat d’una casa i finques que ha rebut el municipi però que implica unes condicions que no podem complir, la creació d’una escola de capacitació agrària. Un petit poble com el nostre no pot fer un equipament com aquest, per tant hem d’arribar a un acord per gestionar-ho d’una altra manera i això té complicacions jurídiques que ho allarguen.
Quina és la situació econòmica de l’Ajuntament?
Tenim unes finances de l’Ajuntament sanejades. El municipi té superàvit, paguem els proveïdors en un termini mitjà de 20 dies, i tenim estabilitat pressupostària. Vull destacar en aquest sentit que en l’últim ple hem aprovat mesures per rebaixar la pressió fiscal als veïns: tot i que hi ha hagut actualitzacions de l’administració cadastral pels valors de l’impost de béns immobles (IBI), hem rebaixat la part corresponent a l’Ajuntament. L’índex d’imposició de IBI per a les finques urbanístiques passa del 0,66% al 0,60%, i per a les finques rústiques ho rebaixem del 0,66% al 0,59%. És un esforç important per rebaixar la pressió fiscal, i més tenint en compte que la resta de taxes i impostos municipals han sigut congelats.
Hi ha marge per a més inversions en els pròxims anys?
Sabem que les subvencions no arriben, perquè la situació és la que és. Cal remarcar que no s’ha convocat cap pla d’obres (PUOSC) a què ens puguem acollir per demanar ajudes en la realització de nous projectes. Tot i això tenim capacitat per pressupostar uns 100.000 d’inversions noves, amb fons propis; seran per a projectes que s’hauran de plantejar pròximament.
Quins seran els principals reptes del pròxim mandat?
N’hi ha un de molt clar, el compromís de fer l’escola nova, però no depèn només de l’Ajuntament. És un projecte que ve de lluny que estava definit, fins i tot s’havia posat a licitació i tot va quedar congelat per la crisi i les limitacions econòmiques que va afrontar la Generalitat. Tenim el terreny, tot està a punt, ho necessitem perquè es tracta de fer una escola nova. Cal tornar a reactivar-ho, parlar amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat, i aquesta ha de ser la prioritat del nou mandat i del nou equip de govern municipal que entrarà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona