Política

Fernández liderarà el PP català en línia amb Casado

El tarragoní dirigirà la difícil etapa amb Daniel Serrano de número dos i envoltat dels caps territorials

Integrarà García Albiol, Sánchez-Camacho o Millo com a gest per haver-li deixat via lliure

El PP català es prepara per a una difícil etapa després d’obtenir el 21-D de l’any passat els pitjors resultats de la seva història a Catalunya com a última força al Parlament i amb 10.000 vots menys que la CUP. I ho farà amb la persona que aquella nit electoral va simbolitzar la patacada, el diputat tarragoní i portaveu del subgrup parlamentari, Alejandro Fernández, que en el tancament del recompte va quedar sense escó tot i que el vot per correu acabaria concedint als populars el quart i únic diputat per Tarragona.

Aquella mateixa setmana el líder del partit, Xavier García Albiol, posava el seu càrrec a disposició de Mariano Rajoy i es preparava per deixar pas a una nova direcció. La moció de censura a Rajoy i la urgència del congrés del PP espanyol van ajornar la renovació en la direcció catalana del partit. La victòria de Pablo Casado en el congrés estatal aplanava encara més el camí d’un Alejandro Fernández que ja sonava com a relleu. Company de Casado en la seva anterior etapa al grup parlamentari del Congrés però també “amic” personal des d’aleshores, el candidat tarragoní no va dubtar a fer campanya per Casado com a candidat renovador davant de pesos pesants del govern de Rajoy com ara Soraya Sáenz de Santamaría o María Dolores de Cospedal. Amb la victòria de Casado “arriba l’oportunitat” d’Alejandro Fernández, diuen fonts del partit, que recorden que el tarragoní ja tenia en ment el lideratge del PP català des del relleu d’Alícia Sánchez-Camacho per Xavier García Albiol. Aquesta tardor, García Albiol confirmava la seva marxa imminent per concentrar-se a recuperar l’alcaldia de Badalona i cedia a Fernández el protagonisme en el grup parlamentari en un gest per reforçar-lo amb vista al congrés popular que tindrà lloc avui a Sitges.

Fernández va ser l’únic candidat que va presentar a l’octubre els avals necessaris per rellevar García Albiol i el dia 30 passat la majoria dels 1.421 militants amb dret a vot el confirmaven amb un 98% dels suports.

En sintonia amb els caps territorials de Barcelona i Lleida, Fernández situarà precisament com a número dos a la secretaria general Daniel Serrano, el president de la federació de Barcelona –Serrano va dirigir la campanya victoriosa de Casado entre la militància catalana. Però també la presidenta de la federació lleidatana, Marisa Xandri, formarà part del nucli dur junt amb Maritxu Hervás, la mà dreta d’Albiol a l’alcaldia de Badalona. L’exalcalde de Castelldefels Manu Reyes o l’exdiputat Toni Gallego també tindran responsabilitat en la nova direcció com un gest d’integració tenint en compte que el primer va donar suport a Sáenz de Santamaría i el segon, a De Cospedal.

Alejandro Fernández ha volgut agrair als exdirigents del partit “l’esforç de consens” per deixar-li via lliure sense presentar batalla i en el 15è congrés autonòmic d’avui a Sitges nomenarà al comitè de direcció com a vocals de lliure elecció García Albiol; Sánchez-Camacho; a més de l’exministre Jorge Fernández Díaz i el regidor barceloní Alberto Fernández Díaz. I també l’exdelegat del govern espanyol i president de la federació gironina, Enric Millo, serà en la nova executiva.

Per altra banda, el fins ara secretari general amb García Albiol, el diputat Santi Rodríguez, tornarà a agafar la responsabilitat al subgrup parlamentari i rellevarà Fernández com a portaveu.

“Dir-hi la nostra” en el PP estatal

La direcció liderada per Alejandro Fernández tindrà “bona connexió” amb el PP de Casado tenint en compte les afinitats i els suports mutus. Després del lideratge més d’arenga que de discurs de García Albiol, la presidència de Fernández pretén recuperar discurs ideològic. Un discurs que, si bé se li suposa en sintonia amb el de Casado, fonts consultades asseguren que tindrà veu pròpia: “Haurem de dir-hi la nostra.” Per altra banda, avui el PP no renuncia a presentar candidat a l’alcaldia de Barcelona i tant la direcció sortint com l’executiva estatal de Casado han rebutjat inicialment integrar-se a la plataforma liderada per l’exprimer ministre francès Manuel Valls amb el suport de Ciutadans. La nova executiva ho haurà de decidir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona