Política

Torrent reuneix els grups per exigir respecte dialèctic

El president del Parlament convoca els líders després dels gestos de menyspreu entre diputats del ple anterior

El president del Parlament, Roger Torrent, ha decidit convocar avui els caps dels grups parlamentaris per cridar-los a l’ordre i pactar línies vermelles en l’enfrontament dialèctic després dels gestos i expressions de menyspreu o provocació que hi va haver entre diputats la setmana passada.

El preludi va ser l’agra enganxada de dimecres entre el president Torra i el líder socialista Miquel Iceta. En el debat sobre el retorn de la paga als funcionaris, Torra va acusar Iceta de cinisme desbordant després que el socialista insinués que el president menystenia el seu propi govern i el Parlament quan responsabilitzava la ministra Batet de limitar les possibilitats de tornar la paga als treballadors públics. Però el moment més desagradable arribava divendres. Després que el diputat d’ERC, Ruben Wagensberg, advertís Ciutadans que s’hi referirien com a “feixistes” si ells no deixaven d’acusar l’independentisme de “colpista i supremacista”, el portaveu de Cs, Carlos Carrizosa, li va respondre amb un: “Ens veiem a fora.”

Torrent els va advertir que no volia arribar a expulsar a ningú de l’hemicicle i, en el debat mateix, la CUP demanava prendre mesures. Posteriorment, Cs, JxCat i el PSC enviaven escrits a Torrent en què es queixven de gestos de menyspreu d’alguns diputats. Per evitar la repetició o l’agreujament d’aquests episodis, Torrent reuneix avui els presidents dels grups parlamentaris per pactar les formes. Ahir feia pública una carta enviada als grups en què els recorda que hi ha unes “mínimes normes” de cordialitat, que el codi de conducta de la cambra obliga a respectar i en què els adverteix que, en cas de no aturar-se l’escalada fora de to, haurà de prendre mesures contra els diputats irrespectuosos.

Puigdemont, de dos de Junqueras

L’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont està disposat a anar de número dos d’Oriol Junqueras en una possible llista unitària a les eleccions europees –ERC ja ha triat Junqueras com a candidat–. Després d’assegurar que no serà candidat europeu si no hi ha una llista unitària de l’independentisme, Puigdemont va proposar en una entrevista a Catalunya Ràdio que la lideri Junqueras. També va indicar com a positiu que Anna Gabriel (CUP), a l’exili com ell, fos la número tres: “Hem d’intentar fer-ho.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona