Política

Fernández no es reunirà amb Torra per parlar de temes “psicodèlics” com l’autodeterminació

El nou president del PP català lamenta que Sánchez torni a ensopegar amb la mateixa pedra proposant una reforma de l’Estatut

Referma que presentaran una candidatura pròpia a Barcelona

El recent escollit president del PP català, Alejandro Fernández, ha assegurat que no es reunirà amb el president de la Generalitat, Quim Torra, per parlar de temes “psicodèlics” com l’autodeterminació o qüestions “que no existeixen” com els “presos polítics”. D’aquesta manera, ha argumentat en una entrevista a ’Els Matins de TV3’ que el PP català no assisteixi a la taula pel diàleg que el president de la Generalitat ha convocat per aquest divendres. D’altra banda, sobre la proposta del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de reformar l’Estatut, Fernández ha lamentat que torni a ensopegar amb la mateixa pedra i ha afegit que està cometent el mateix error que ha portat a la situació actual.

Fernández ha defensat que el diàleg ha de tenir condicions i que els dos temes que Torra ha avançat que es tractaran a la reunió de divendres, autodeterminació i “presos polítics”, són “inacceptables” en termes legals i democràtics. “El dret a l’autodeterminació nomes s’aplica a les colònies. No puc seure a parlar de termes psicodèlics perquè no té cap sentit”, ha insistit.

En aquest context, Fernández ha explicat que ha parlat per telèfon amb Torra sobre la reunió de divendres i que li va respondre que el PPC no podia parlar en termes d’autodeterminació i de “presos polítics”.

El nou líder del PP català ha retret a Torra que no es desdigués dels seus escrits i que, fins i tot, n’hagi fet conya. A més, considera que va quedar inhabilitat com a president de la Generalitat quan va “participar verbalment de la convocatòria d’una manifestació que va acabar amb l’assalt al Parlament”, en referència a les paraules de Torra animant els CDR a “apretar”.

Pel que fa a l’oferta de Sánchez de nou Estatut que concretarà en la seva compareixença al Congrés el pròxim 12 de desembre, el president dels populars catalans ha considerat que està cometent el mateix error que ha portat a la situació actual. “L’home és l’únic animal que és capaç d’ensopegar amb la mateixa pedra. Tornar a repetir el mateix no ho trobo el més intel·ligent ni la proposta més encisadora”, ha argumentat.

Pel que fa a les eleccions municipals, ha refermat que el PP presentarà una candidatura pròpia a Barcelona i que els candidats s’escolliran després de les eleccions a Andalusia. Pel que fa a les expectatives electorals, creu que guanyaran a Badalona i Castelldefels i que poden formar part de més governs municipals que els actuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona
estat francès

França aprova una llei que castiga la discriminació capil·lar

barcelona

Banyoles aspira a organitzar el mundial de piragüisme marató del 2028

BANYOLES
nacions unides

L’Aràbia Saudita presidirà l’òrgan de l’ONU sobre drets de les dones

barcelona
GIRONA

Dani Cornellà serà el cap de llista de la CUP a la demarcació

GIRONA
política

Ara Més se suma a la coalició d’ERC, Bildu i BNH per a les europees

barcelona