Política

Artadi garanteix la disposició a cedir “moltes coses” perquè hi hagi llistes independentistes unitàries

La consellera de la Presidència acusa el govern de Sánchez de no permetre un retorn més ràpid de les pagues extra

La consellera de la Presidència, Elsa Artadi, ha assegurat que hi ha la disposició de cedir “moltes coses” i de parlar “de tot” amb l’objectiu que hi hagi llistes unitàries en eleccions. En una entrevista a ’Ser Catalunya’, Artadi ha refermat l’aposta “clara” per llistes unitàries per “mostrar la força del sobiranisme” i no tenir només una estratègia comuna. D’altra banda, la també portaveu del Govern ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de no permetre un retorn més ràpid de les pagues extra en ser més restrictiu amb el sostre de despesa que el govern del PP. A més, ha lamentat que davant d’aquesta situació, a Catalunya, el PSC pressioni el Govern pel retorn de les pagues que es deuen.

Per a Artadi, va ser un “error” que a les passades eleccions del 21-D no hi hagués una llista unitària i ha afegit que com que creu que és el millor, no es cansarà d’oferir-ho.

Pel que fa a la situació de la relació entre els partits independentistes, Artadi considera que hi ha més unitat que fa uns mesos i que la relació “cada dia és més fluïda” amb ERC tot i reconèixer que “costa molt”. Segons Artadi, la majoria independentistes per fer-ho tot es va perdre el 22 de març quan la CUP no va permetre la investidura de Jordi Turull en primera volta i justa després, abans que es pogués celebrar la segona votació, va tornar a entrar a la presó.

Pel que fa al retorn de les pagues extra que es deuen als treballadors públics, la portaveu del Govern ha assegurat que li agradaria poder retornar els 1.100 milions d’euros que suposen abans dels 8 anys que ha calculat el Govern i ha assenyalat el govern espanyol com a culpable. Segons Artadi, l’executiu de Sánchez és més restrictiu que l’anterior govern del PP pel que fa al sostre de despesa i no accepta, com ha demanat la Generalitat, que el retorn de les pagues extra no es comptabilitzi en aquest límit de la despesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

La vicepresidenta Teresa Ribera serà la candidata del PSOE a les europees

barcelona
societat

Tres Nobel de la Pau rebutgen l’acusació de terrorisme contra Wagensberg

barcelona
estat espanyol

Un jutjat investiga la dona de Pedro Sánchez per tràfic d’influències i corrupció

barcelona
política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”