Política

Torrent i els grups es comprometen a no entrar en desqualificacions personals en el debat parlamentari

El president del Parlament recorda que li correspon a ell adoptar mesures quan es falta al respecte

La CUP no assisteix a la reunió celebrada aquest dimecres

El president del Parlament, Roger Torrent, i tots els grups parlamentaris excepte la CUP s’han reunit aquest dimecres al matí per abordar la tensió del ple de la setmana passada. Els representants dels diferents grups s’han compromès a no entrar en desqualificacions personals en el debat parlamentari i el president de la cambra ha recordat que, tal com estableix el reglament, li correspon a ell prendre les mesures que consideri necessàries per fer compatible la llibertat d’expressió i les mínimes normes de respecte. La CUP no ha assistit a la reunió en considerar que el debat sobre el comportament dels diputats s’ha de fer al ple i no a porta tancada, i també han al·legat problemes d’agenda.

La reunió s’ha celebrat a porta tancada al despatx del president del Parlament i hi han participat representants de tots els grups excepte de la CUP: Susanna Segovia (CatECP); Sergi Sabria (ERC); Eva Granados (PSC-Units); Marina Bravo (Cs); Santi Rodríguez (PPC) i Josep Costa (JxCat).

A la sortida de la trobada, els diferents representants dels grups han coincidit en què tothom ha pres consciència que no es pot seguir en la direcció del ple de la setmana passada i que la línia vermella és la desqualificació personal. En aquest sentit, s’han compromès a l’autocontenció i a no seguir amb el to dels darrers dies. Així mateix, tots ells han coincidit que està en mans del president del Parlament decidir si pren mesures en cas que es falti al respecte.

En la reunió, Torrent ha exposat que els debats al ple s’han de poder expressar totes les opinions amb la contundència i vehemència que sigui necessària, però sempre des del respecte cap als diputats, la institució i la ciutadania. En aquest sentit, els ha recordat que si no es compleix el Codi de Conducta que es va aprovar per unanimitat, li correspon a ell adoptar les mesures que consideri necessàries per fer compatible el dret a la llibertat d’expressió amb les mínimes normes de respecte.

Per a Torrent, la reunió ha estat constructiva i ha servit per prendre consciència que cal ser molt curosos amb les formes que s’utilitzen als debats parlamentaris tenint en compte que les actuacions del Parlament traslladen una determinada imatge a la ciutadania.

Carrizosa respon

El portaveu del grup parlamentari de Cs, Carlos Carrizosa, ha reaccionat amb contundència després que el president del Parlament, Roger Torrent, s’hagi reunit amb representants de tots els partits de la cambra per abordar el “decòrum” dels diputats i el to elevat de les acusacions creuades en les darreres setmanes. “No som nosaltres els que hem crispat la política catalana, no som els que participem de la crispació al Parlament, no insultem ningú”, ha sentenciat des de Valls i enmig d’una protesta d’independentistes. Carrizosa, a més, ha volgut afegir que Cs no deixarà d’expressar determinades coses a l’hemicicle. “El que no podran impedir-nos és que denunciem que tenim un president de la Generalitat amb escrits clarament supremacistes i racistes. I no ho diem nosaltres, sinó els principals grups del Parlament Europeu i mitjans internacionals. No podem deixar de denunciar aquesta ideologia al Parlament, i no ens callaran, els ho asseguro”, ha comentat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Almenys vuit morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona
política

Puigdemont no donarà suport als comptes espanyols si Sánchez no compleix amb Catalunya

barcelona
Política

El Parlament dona suport als encausats de Tsunami

barcelona
orient mitjà

L’Iran minimitza l’atac a Esfahan i no dona senyals de resposta

barcelona
Política

ERC formalitza la proposta d’un cara a cara entre Aragonès i Puigdemont

barcelona
política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona