Política

El PSC reivindica el seu llegat gironí en clau de futur

Organitzen un cicle de reflexions sobre la ciutat i el socialisme pels 40 anys del partit

Fan coincidir els actes amb el 40è aniversari de les primeres eleccions municipals democràtiques

“Som el partit obrer d’aquestes comarques.” Ho afirmava Ernest Lluch a El Punt en una entrevista el 25 de febrer del 1979 en què destacava que la “base social del vot socialista” a la demarcació estava formada “preferentment per treballadors, petita burgesia i autònoms”. L’historiador i polític Joaquim Nadal va fer referència a l’essència d’un partit “integrador” i “interclassista” que va portar a l’Ajuntament “l’obrerisme i l’associacionisme de barris” i va demostrar que la “perifèria era tan centre com l’Eixample, el Mercadal o el Migdia”.

Nadal va fer aquesta reflexió en la presentació del cicle 40 anys del PSC a Girona , que vol destacar “el compromís socialista amb el progrés de les classes mitjanes i treballadores” i reivindicar “el llegat socialista en el municipalisme”. Els actes dels 40 anys del PSC a Girona s’allargaran fins al març del 2019 per coincidir amb l’efemèride del 40è aniversari de les primeres eleccions democràtiques als ajuntaments, segons va assenyalar la portaveu socialista a l’Ajuntament de Girona, Sílvia Paneque.

L’empremta d’una figura cabdal per al PSC com Ernest Lluch serà protagonista d’una taula titulada Gegants del PSC que vol recordar grans noms com els de Lluís Maria de Puig (1945-2012) o Rosina Lajo (1937), primera dona diputada a les Corts el 1977. El cicle inclourà debats sobre la construcció dels barris amb Isabel Salamaña. Sílvia Paneque va recordar la transformació de Girona, que la va situar en el mapa, durant els mandats de Nadal i d’Anna Pagans. Així, Nadal hi va afegir que el cicle no tracta de mirar-se el passat “amb autocomplaença” sinó amb “idees de present i de futur” per a un model de ciutat.

LA FRASE

No és mirar-se el passat amb autocomplaença, sinó amb idees de present i futur per a un model de ciutat
Joaquim Nadal

Presentació de la biografia d’Ernest Lluch

La presentació de la biografia sobre Ernest Lluch (1937-2000), guanyadora del 17è premi Gaziel, que ha escrit l’historiador Joan Esculies (Manresa, 1976) obrirà aquest divendres a les 19 h a la Llibreria 22 els actes que s’han programat per al 40è aniversari del PSC a Girona. La biografia Ernest Lluch. Vida d’un intel·lectual agitador recorre la vida de l’economista, intel·lectual i polític i esdevé un text també sobre la memòria de la Transició. Pel seu autor, Lluch va ser un catalanista desacomplexat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Refer la llei d’enjudiciament

Madrid

Turquia, mediadora per interès

Istanbul
Brigid Laffan
Presidenta de l’European Policy Centre

“Les guerres a Ucraïna i Gaza definiran el futur d’Europa”

Barcelona
Susanna Bazán López
Cap de l’oposició a Porqueres (Junts per Porqueres)

“Hi ha una mala gestió de govern i falta transparència”

Porfqueres
política

Collboni perd la moció de confiança, però anuncia una ampliació del govern

barcelona
rússia

Sis anys de presó per a una membre de Pussy Riot

barcelona
rússia

El Kremlin continua entossudit a culpar Kíiv de l’atemptat

barcelona
polònia

Destituït i investigat per espionatge el cap de l’Eurocos

barcelona
política

Podem es desdiu i no es presentarà al 12-M

barcelona