Política

May anuncia l’aval del seu govern al principi d’acord amb la UE sobre el ‘Brexit’

La primera ministra britànica admet que venen “dies difícils” però avisa que la tria era entre el document actual “o tornar a la casella de sortida”

La primera ministra britànica Theresa May ha aconseguit l’aval del seu govern pel principi d’acord assolit amb la Unió Europea sobre el Brexit, segons ha anunciat ella mateixa en una compareixença davant del 10 de Downing Street. Després d’una reunió maratoniana amb els seus ministres, May ha assegurat que s’ha fet un “pas decisiu per tirar endavant” i “enllestir l’acord en els pròxims dies”.

La primera ministra britànica, molt criticada pels partidaris d’un Brexit dur dins del seu partit, ha defensat que el principi d’acord és “el millor que es podia negociar” i protegeix “l’interès nacional” del Regne Unit. Segons May, tombar la proposta implicaria “tornar a la casella de sortida”, i que, o bé el Regne Unit marxés sense acord de la UE, o acabés sense Brexit. “Venen dies difícils i hi haurà un intens escrutini, és totalment comprensible”, ha dit May, que dijous presentarà davant de la Cambra dels Comuns el principi d’acord assolit amb la Unió Europea.

Entre les dificultats que haurà d’afrontar May està el possible rebuig de part dels seus propis diputats conservadors al principi d’acord. Durant aquest dimecres, la premsa britànica ha apuntat a la possibilitat que alguns membres de la formació intentin forçar un canvi de lideratge al capdavant del partit i del 10 de Downing Street. Amb tot, per ara els moviments no s’han concretat, i May ha assolit, de moment, el suport dels seus ministres.

Per May, rebutjar el principi d’acord abocaria el Regne Unit a “més divisió, més incertesa” i suposaria un “fracàs a l’hora de complir amb el referèndum”.

La reunió amb els seus ministres ha començat en el mateix moment en què, en paral·lel, els ambaixadors dels 27 es reunien a porta tancada a la capital belga, a les 3 del migdia. Durant la trobada, la número dos del responsable europeu de les negociacions, Michel Barnier, Sabine Weyand, ha informat els representants permanents dels 27 governs sobre l’estat de les negociacions i el principi d’acord tècnic.

Fins ara la qüestió de la frontera d’Irlanda i la futura relació comercial i duanera entre Brussel·les i Londres han sigut els principals esculls de les negociacions sobre el Brexit iniciades el juny del 2017.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona