Política

El Congreso rebutja l’esmena a la totalitat del PP a la Sanitat Universal

La resta de grups qualifiquen la proposta dels populars “d’injusta” i “insolidària”

El resultat de la votació permet que el text continuï la seva tramitació a la cambra baixa

El Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous l’esmena a la totalitat que el PP ha presentat contra el decret de sanitat universal que el Congrés va aprovar el juliol i va tramitar com a projecte de llei. El resultat de la votació permet que el text continuï la seva tramitació a la cambra baixa, on ara s’iniciarà el tram de les esmenes parcials. Els grups han donat l’esquena als plantejaments dels populars, que sostenen que la sanitat universal és una “barra lliure a tothom qui vulgui utilitzar la nostra sanitat pública” que els espanyols hauran de pagar amb un “augment brutal d’impostos que preparen les extremes esquerres”. PSOE, Podem, ERC, PDeCAT, PNB i Bildu han rebutjat una proposta que han qualificat d’“injusta” i “insolidària”, mentre que Cs ha acusat els populars de presentar una alternativa que manté les diferències entre CCAA. La ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, ha recordat que el decret de sanitat universal ja està en vigència, tot i que hi ha aspectes pendents de desplegar per les modificacions que podria introduir la cambra.

Segons la diputada del PP María Teresa Angulo, la Llei de sanitat universal és un “botó més” d’una política d’immigració “irresponsable” i tindrà un fort impacte als serveis sanitaris, perquè permet “situacions d’injustícia social” on “ciutadans es beneficiaran del nostre sistema sanitari, cosa que no passa a l’inrevés”.

L’esmena a la totalitat del PP no ha obtingut el suport de Ciutadans, que ha justificat la seva posició perquè al seu entendre el text alternatiu dels populars manté les diferències entre comunitats autònomes.

Tampoc el suport de les formacions independentistes, ERC i PDeCAT, que van donar el s’í’ a la convalidació del decret del govern espanyol amb la condició que es tramités com a projecte de llei –com s’està tramitant- i després que el govern espanyol es comprometés a retirar el recurs d’inconstitucionalitat contra la llei del Parlament que regula aquest mateix accés universal al sistema sanitari.

Podem i el PSOE també han tancat la porta i han defensat la universalització de l’accés a la Salut, “un dret universal”, mentre que la ministra de Sanitat, Maria Luisa Carcedo, ha assegurat que la sanitat universal és fruit de la “responsabilitat” de l’Estat “com a estat membre de les Nacions Unides”, que demana precisament que s’actuï en aquesta direcció .



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona