Política

Cristina Mundet

Alcaldessa de Vilobí d'Onyar

“El tren ara ja marxa sol, però ens ha costat”

“Les obres entre Sant Dalmai i Salitja començaran a principis de l’any que ve”

“El procediment està suspès, però falta la materialització amb papers”

Cristina Mundet i Benito (Girona, 1971) és llicenciada en veterinària i administradora d’una empresa mediambiental. Es va convertir en la primera alcaldessa de Vilobí d’Onyar (3.200 habitants) que no és de CiU, des del 1979. Repetirà com a cap de llista. “Crec que amb quatre anys no n’haurem fet prou.”

Cristina Mundet es va estrenar en la política el 2015 com a cap de llista del Grup Municipal Independent (GMI)-Independents de la Selva, que va obtenir 6 regidors, per 5 de CiU, i va accedir a l’alcaldia de Vilobí.

Quina valoració fa del mandat?
La valoració, en general, és molt positiva. Hi havia falta d’experiència perquè, en el meu cas, era nul·la i en la majoria de components, escassa. Ens ha costat un esforç titànic entendre com funciona l’administració i va requerir un temps trobar un encaix en el grup. Però un cop hem estat a lloc, la cosa ha funcionat.
Què destacaria? Digui.
Estem introduint l’administració electrònica, que ha significat una reestructuració molt important, amb un gran esforç de tot el personal. Hem modernitzat els sistemes de comunicació de l’Ajuntament amb l’exterior, les xarxes... Ara anem en un tren que ja marxa sol.
Ara fan plens als tres pobles (Vilobí, Sant Dalmai i Salitja)? Com els va?
La sala d’actes era a l’ajuntament. Era petita i no tenia accessibilitat. Quan vam entrar, els vam canviar i vam passar a fer-los a la sala de Can Roscada. Un compromís de la legislatura [mandat] era fer plens itinerants, i n’hem fet a Sant Dalmai i Salitja perquè hi ha gent que no té facilitat de desplaçament i pot venir.
Han acabat les obres al pavelló municipal? Què hi han fet?
Va ser una posada a punt del pavelló des del punt de vista esportiu i de seguretat. Des que es va inaugurar, quedava pendent la seguretat antiincendis. Hem fet un nou sistema de detecció antiincendis i una millora de l’enllumenat. En l’aspecte esportiu, hem fet un canvi de paviment i hem posat un parquet que està homologat per la FIBA. A més, vam motoritzar les dues cistelles de la pista gran. I les quatre cistelles de les pistes petites també són ara monitoritzades. També hem fet millores a la grada, a la tanca perimetral, a les xarxes parapilotes... En total, ha costat uns 160.000 euros, amb un ajut de la Diputació d’uns 50.000 i un de la Generalitat d’uns 12.000.
Com està la canonada d’aigua que ha de connectar Sant Dalmai amb Salitja, i que va acompanyada d’una via verda?
Això ha estat com el rosari de l’aurora. Nosaltres ho vam tramitar com un projecte i, un cop fet, Urbanisme ens va dir que havíem de fer un pla especial. Vam haver de recular. No havíem fet feina en va, però es va alentir moltíssim. Havíem de començar les obres el setembre del 2017.
I quan començaran, al final?
A partir del ple de la setmana que ve, es farà el plec del concurs, i crec que les obres podran començar el primer trimestre de l’any que ve.
Vistes les divergències entre els dos clubs, l’AE Vilobí i el Futbol Base Vilobí, van convocar un concurs per a una gestió única. Com va acabar el conflicte?
Ara el Futbol Base Vilobí [FC 2015] té tot el futbol de base i el Futbol Club Vilobí, l’equip de veterans [amateur].
En el concurs, el Futbol Base Vilobí va impugnar el resultat [l’entitat triada havia estat l’AE Vilobí]. Ara legalment quina és la situació?
Legalment la situació no ha acabat. Es va demanar una suspensió temporal del procediment per tal que els dos clubs es poguessin posar d’acord en els termes que ells convinguessin. L’Ajuntament i el club que havia impugnat el concurs [el Futbol Base Vilobí] van acordar la suspensió abans de l’estiu del 2017, però ara falta materialitzar amb papers la suspensió definitiva [del procediment]. Els dos clubs ja es van posar d’acord perquè l’AE Vilobí va desaparèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona