Política

La Junta Electoral autoritza Adelante Andalucía a fer tres mítings en presons durant la campanya

L’advocat penalista Carles Monguilod creu que s’obre la possibilitat a poder fer mítings als centres penitenciaris on hi ha els líders i candidats independentistes catalans

La Junta Electoral Central (JEC) ha autoritzat a Adelante Andalucía a oferir tres mítings durant la campanya electoral andalusa dins les presons, un fet inèdit fins ara en democràcia.

Segons recullen diversos mitjans, la JEC ha atès el requeriment de la candidatura d’esquerres a través d’una consulta a la Secretaria General d’Institucions Penitenciàries, que ha conclòs que no hi ha impediments legals per celebrar en aquests centres actes polítics.

La decisió, donada a conèixer aquest divendres per la Junta Electoral recorda que l’article 25.2 de la Constitució declara que “el condemnat a pena de presó” té “els drets fonamentals d’aquest capítol, a excepció dels que es vegin expressament limitats pel contingut de la resolució condemnatòria, el sentit de la pena i la llei penitenciària”.

A més, afegeix que la llei Orgànica General Penitenciària estableix que els presos “podran exercir els drets civils, polítics, socials, econòmics i culturals, sense exclusió del dret de sufragi”.

En declaracions a El Suplement de Catalunya Ràdio, l’advocat penalista Carles Monguilod ha explicat que aquesta decisió podria obrir la possibilitat que es puguin fer mítings als centres penitenciaris on hi ha els líders i candidats independentistes catalans de cara a les eleccions europees i municipals. “Si el senyor Junqueras no ha estat condemnat i és candidat, se li podria permetre participar en el míting i que fes el seu discurs davant els seus companys de presó”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia