Política

Casado demana que s’il·legalitzi Arran després de les accions contra Llarena i Fernández

El president del PP titlla de “totalitaris” els responsables dels escratxes i els compara amb la ‘kale borroka’ basca i amb els “feixistes dels anys 30”

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha demanat aquest dissabte en un miting a Lucena (Còrdova) que s’il·legalitzi l’organització juvenil Arran després de l’escratxe al pis del jutge instructor del cas de l’1-O, Pablo Llarena, i les pintades al cotxe del dirigent popular Alejandro Fernández.

“Les juventuts de la CUP continúen fent el que saben fer: kale borroka. Li han pintat el cotxe (a Fernández) perquè són uns totalitaris”, ha assegurat Casado. En el seu discurs, Casado assegurat que si no es compleix la llei “no es té cabuda dins del sistema democràtic”. “Ja n’hi ha prou de complexos”, ha sentenciat, abans d’assegurar que està cansat de rebre lliçons dels independentistes per demanar que es prohibeixin “partits que justifiquen la violència contra policies nacionals” i que pinten cases “com feien els feixistes dels anys trenta”.

“No ho podem permetre”, ha afirmat, abans de preguntar-se si aquestes accions no representen “atacs a l’Estat”. En aquest moment ha recordat que els “energúmens” de la CUP i Arran van amb cartells de Terra Lliure i ha apuntat: “cal il·legalitzar les formacions polítiques que fomentin la violència”.

Alhora, Casado ha assegurat estar “cansat” que partits com ERC critiquin la falta de democracia de la formació popular, i més “amb la història criminal” del partit republicà, ha dit.

“Ja n’hi ha prou de complexos, que els independentistes ens diguin que som radicals per demanar il·legalitzacions de partits que fomenten la violència, que justifiquen que peguin a policies nacionals, partits que pinten cases com feien els feixistes dels anys trenta”.

“Passem del llaç groc a l’estrella groga? Però això què és”, ha assegurat, a continuació. Casado ha recordat les crítiques socialistes que acusen el PP de crispar la situació a Catalunya. “No senyor, nosaltres som els demòcrates els que defensem les llibertats, els totalitaris són els altres”, tot enumerant a continuació accions contra dirigents populars que considera reprovables com ara enviar bales la bústia de Xavier Garcia Albiol o ridiculitzar el fill d’Alícia Sánchez Camacho al pati d’escola.

En aquest sentit, ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez i la presidenta de la Junta d’Andalusia, no hagin “ni tan sols fet un tweet” condemnant l”atac” a Fernández. “Què n’opina la senyora Díaz que el PSOE governi amb els vots d’aquells que estan intentant acobardar-nos i expulsar-nos amb pràctiques mafioses”, ha apuntat a continuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Els homes joves són els més espanyolistes, segons una enquesta d’Òmnium

barcelona
política

Aprovada la partida urgent de 142 milions per fer front a la sequera

barcelona
política

El Parlament convalida el decret per salvar 1.850 milions dels pressupostos fallits

barcelona
orient mitjà

Creixen els temors d’una incursió de l’exèrcit israelià a Rafah

barcelona
judicial

La Fiscalia de l’Audiència Nacional veu terrorisme al cas del Màgic

barcelona
orient mitjà

Von der Leyen demana a Israel i l’Iran que frenin l’escalada

barcelona
índia

Arrenca el procés electoral més gran i més llarg del món

barcelona

Israel llança un atac limitat de represàlia contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera