Política

En directe

Parlament

Torra reivindica que la lluita contra la corrupció és una prioritat del govern des del primer minut

El president de la Generalitat reivindica que la política de “tolerància zero” ja està donant resultats

La sessió continua aquesta tarda amb el debat de dues proposicions de Cs i PP sobre símbols i neutralitat a les institucions i l’espai públic

Seguiu el ple a El Punt Avui TV i al digital

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat aquest dimecres al ple del Parlament que la lluita contra la corrupció és una de les prioritats del govern “des del primer minut”.

Ho ha afirmat en resposta a una interpel·lació de la líder de Cs, Inés Arrimadas, que ha preguntat quines actuacions ha dut a terme l’executiu en aquest àmbit. L’endemà dels escorcolls de la Guàrdia Civil a l’Autoritat Catalana de la Competència (ACCO) i (ACCO) i a vuit empreses en una investigació derivada del cas 3% i CDC, que investiga l’Audiencia Nacional, la diputada taronja ha retret a Torra que no demani comparèixer a la cambra per donar explicacions per aquest presumpte cas de corrupció i en canvi ho faci “per parlar d’[Arnaldo] Otegi” i el procés independentista.

El president ha assegurat que els escorcolls d’aquest dimarts s’han produït precisament perquè “s’estaven investigant les irregularitats” i el seu executiu té “tolerància zero contra la corrupció”. Segons ell, ja es comencen a notar les mesures adoptades. Una altra iniciativa que ha volgut destacar és que el govern està implementant la traçabilitat de les contractacions per evitar futurs casos de corrupció.

En clau més política, ha recordat que “nosaltres vam fer fora el govern més corrupte d’Europa, el govern de Mariano Rajoy”, en referència al suport a la moció de censura impulsada pel PSOE.

Torra celebrat amb ironia que Arrimadas hagi tornat a Catalunya, després de diversos actes a Andalusia per les eleccions que s’hi celebren el 2 de desembre: “Me n’alegro que torni a ser la líder de l’oposició, i no la candidata a la presidència d’Andalusia”. Arrimadas li ha replicat que ella ha anat a la terra dels seus pares a defensar els drets dels andalusos i ha criticat que el president català viatgés a Euskadi a abraçar-se amb el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi.

Símbols i neutralitat

El ple continua aquesta tarda amb el debat conjunt de totalitat de dues proposicions de llei de Ciutadans i PP sobre l’ús de símbols a les institucions i el garantiment de la “neutralitat” en l’espai públic i les institucions.

Junts per Catalunya i Esquerra han presentat conjuntament una esmena a la totalitat i de rebuig de totes dues proposicions de llei.

Seguiu la sessió en directe a El Punt Avui TV i al digital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia