Política

La Guàrdia Civil no troba constància de pagaments a Òmnium

En un informe tramès al jutge, reconeix que no pot provar la tesi de la malversació en el referèndum de l’1-O

La tesi de la malversació en el referèndum de l’1-O s’allunya, una vegada més. La Guàrdia Civil afirma en un informe remès al jutjat d’instrucció número 13 de Barcelona que “no hi ha constància” de subvencions o pagaments de la Generalitat a Òmnium Cultural, entitat dirigida per Jordi Cuixart, en presó preventiva per la causa del Tribunal Suprem pel procés. El cos armat ho conclou després d’haver investigat l’associació cultural en el marc de la causa contra el procés independentista que se segueix en aquest jutjat. En el mateix informe, la Guàrdia Civil subratlla que un 98% dels ingressos de l’entitat provenen d’aportacions privades, però manté que Òmnium va tenir una participació “inequívoca” en mobilitzacions i campanyes “conscienciadores” amb relació a la participació de la ciutadania al referèndum de l’1-O. Afirmen que hi ha correus que recullen “crides d’Òmnium” per acudir a la rambla de Catalunya, davant la seu d’Economia, durant l’escorcoll del 20 de setembre del 2017.

La Guàrdia Civil va registrar al març passat la seu d’Òmnium a Barcelona, en una operació per buscar proves que acreditessin les seves sospites que la Generalitat va usar aquesta entitat cultural com a “societat interposada” per sufragar despeses de l’1-O mitjançant pagaments opacs. Segons sostenia l’institut armat, la Generalitat, a través del seu exsecretari de Difusió i Atenció Ciutadana Antoni Molons –que va ser detingut al març–, hauria utilitzat Òmnium per fer tasques relacionades amb la sol·licitud a empreses d’arts gràfiques i distribució de cartells propagandístics en què es cridava la població a votar l’1-O. Per contra, la interventora general de la Generalitat, Rosa Vidal, imputada pel jutjat de Barcelona que investiga l’1-O, va certificar el juny passat per escrit al magistrat que l’administració catalana no va concedir cap subvenció a Òmnium i ni l’ANC el 2017. En la mateixa línia, Òmnium també va remetre una auditoria dels seus comptes al jutge, per tal de dissipar les sospites.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El Suprem examina un cas que pot eximir als assaltants del Capitoli i Trump

barcelona
política

Fiscalia del T. de Comptes desatén l’amnistia i reclama l’1-O als governs de Mas i Puigdemont

barcelona
Unió europea

Un polèmic fitxatge de Von der Leyen renuncia a ocupar el càrrec

barcelona
política

El Govern aprova el Projecte de llei de l’Estatut dels Municipis Rurals

BARCELONA

La Diputació de Girona reformula els premis Projecta’t

girona
Política

ERC, Junts, CUP i comuns registren al Parlament una declaració de suport als encausats de Tsunami

barcelona
política

Junts demana préstecs a candidats i afiliats per sufragar la campanya

barcelona
política

Doble cita d’Illa a les comissions sobre mascaretes en precampanya

barcelona
Política

L’ANC presenta un recurs al Suprem per la campanya de Consum Estratègic

barcelona