Política

Vox, el partit de la “Reconquista”

La formació vol eliminar les autonomies, deportar immigrants i derogar la llei de violència de gènere

Vox, el partit neofeixista que ha sorprès tothom amb el seu fulgurant augment a les eleccions andaluses, té com a primer punt del seu programa “la suspensió de l’autonomia catalana i la derrota sense pal·liatius del colpisme”, i també “la depuració de responsabilitats civils i penals”. És la punta de la llança d’un centenar de propostes que parteixen de la “il·legalització” dels partits i de les associacions que “persegueixin la destrucció de la unitat territorial de la nació espanyola”, de la “deportació dels immigrants il·legals” i dels “legals” que delinqueixen de forma reincident i de l’eliminació de l’avortament de la sanitat pública. La formació ultradretana, que apel·la a l’esperit de Reconquista, va donar a conèixer el seu programa el 7 d’octubre passat en un míting multitudinari a Madrid, en el qual el seu líder, Santiago Abascal, va desplegar un discurs contra la immigració, les autonomies i el feminisme.

Així, a més de la supressió de l’autonomia catalana, Vox vol fer desaparèixer totes les comunitats autònomes i eliminar les subvencions a partits polítics i sindicats. També endurir les penes per ultratges a la bandera, suprimir el requisit del coneixement del català per accedir a la funció pública i l’eliminació del cos dels Mossos d’Esquadra.

Com en el franquisme

“Un sol govern i un sol parlament per a tot Espanya”, diu el seu programa, que reclama un pla nacional de “difusió de la identitat nacional” espanyola i la “derogació immediata de la llei de la memòria històrica”. En immigració, Vox proposa la deportació dels immigrants irregulars i dels que tinguin els papers en regla però delinqueixin. També la persecució del top manta i el tancament de mesquites i l’expulsió d’imams radicals.

Un altres dels seus objectius és aixecar un “mur infranquejable” a Ceuta i Melilla, suspendre l’espai Schengen “fins que existeixi la garantia que no l’utilitzaran els criminals per fugir de la justícia” i via lliure a la policia.

Vox proposa també una reducció dràstica dels impostos i també de les subvencions a partits i organitzacions, a més de la liberalització del sòl perquè pugui ser urbanitzat.

Els ultradretans volen suprimir de la sanitat pública intervencions quirúrgiques d’avortaments o canvi de gènere i derogar la llei de violència de gènere perquè “discrimina un sexe”.

Exmilitars i advocats

Vox va obtenir diumenge dotze diputats: dos a Sevilla, Màlaga, Cadis i Almeria i un a Còrdova, Granada, Jaén i Huelva. El líder andalús és Francisco Serrano, un jutge condemnat per prevaricació per haver modificat les condicions de custòdia d’un menor perquè aquest pogués desfilar en una processó de Setmana Santa. La resta de diputats són dos exmilitars, un empresari del sector de les telecomunicacions, un veterinari, advocats, un expert en drons i el fill d’un alcalde franquista de Huelva els anys 50.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.