Política

Els caputxins fan d’altaveu de la vaga de fam dels presos

El convent acull un dejuni de 24 hores

Artadi lamenta que sigui tan difícil una unitat d’acció del sobiranisme

La comunitat franciscana dels caputxins de Sarrià es va convertir ahir, altra vegada, en refugi i altaveu d’una reivindicació de justícia i llibertat, protagonitzada en aquest cas per un grup nombrós de polítics que van realitzar un dejuni de 24 hores –de les nou del matí d’ahir fins a les nou del matí d’avui– en solidaritat amb els quatre presos polítics en vaga de fam a la presó de Lladoners. Els protagonistes de l’acció van ser els participants actius en el dejuni, però també les persones que durant tot el dia, amb un degoteig incessant, es van acostar fins el convent barceloní. Ho feien amb l’ànim de fer costat a l’acció i per escoltar, també, les intervencions de les diverses personalitats que van prendre la paraula des d’un escenari aixecat al pati d’entrada del recinte religiós, davant mateix del petit teatre on l’any 1966 es van tancar els estudiants que van protagonitzar la històrica Caputxinada.

Entre els oradors van destacar dues veus de l’exili, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, i el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que van parlar a través d’una pantalla. La primera va demanar que l’independentisme “es mantingui dempeus en front de la repressió” i Puigdemont va carregar contra la Constitució espanyola, text que va definir com una “eina de repressió”.

L’advocat de Puigdemont, Jaume Alonso Cuevillas, que també va participar en el dejuni, va intervenir relatant els detalls del procés penal i advertint que la resolució definitiva, amb sentència dels tribunals europeus, “no arribarà fins d’aquí a sis o vuit anys”.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, que encapçalava una llista de consellers que van participar en el dejuni, com Damià Calvet, Chakir El Homrani i Laura Borràs, va intervenir en un debat amb els diputats Carles Riera, de la CUP, i Ruben Wagensberg, d’ERC, fent una defensa de la unitat d’acció i advertint que si no s’avança per aquest camí “és la recepta de la derrota”. Artadi va lamentar que costi tant “fer coses petites com aquesta acció de denúncia”. Per la seva part, Carles Riera va reconèixer que “hi ha una certa fatiga del que és simbòlic” i que “cal anar una mica a la praxi”, fent referència a una implementació efectiva de la república.

Entre els diputats que van fer costat al dejuni hi havia Joan Josep Nuet, Eduard Pujol i Gerard Gómez, entre molts d’altres. També hi va fer costat l’encara delegat de la Generalitat a Madrid, Ferran Mascarell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA rebutgen l’admissió Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona