Política

Rivera demana a Sánchez que apliqui el 155 a Catalunya i convoqui eleccions generals

El líder de Cs diu que és un “error històric” que s’hagi “aliat” amb Torra perquè Catalunya és un “territori sense llei”

El líder de Cs, Albert Rivera, ha demanat al president espanyol, Pedro Sánchez, que apliqui -juntament amb ells i el PP- el 155 de Catalunya i que tot seguit convoqui eleccions generals. Rivera entén que Sánchez no pot aplicar el 155 “a llarg termini” perquè ha estat “aliat” de Torra. Un fet que qualifica “d’error històric” i que, segons Rivera, ha portat a Catalunya a ser un “territori sense llei”.

“Ha trencat tots els ponts anant de la mà dels que tallen carreteres i volen liquidar Espanya i no pot aplicar el 155 a llarg termini”, ha reblat. En una entrevista a Espejo Público, Rivera ha demanat a Sánchez que aprofiti el ple monogràfic de dimecres sobre Catalunya per “rectificar” i per “consensuar” amb les forces constitucionalistes.

Segons Rivera, Sánchez no està protegint els ciutadans de Catalunya i ha carregat contra el president espanyol per “anar de la mà” de Torra. “Em preocupa la frivolitat de Sánchez que ha convertit a Torra d’aliat de l’Estat i ha acusat a Cs de ser radical i el seu adversari”, ha manifestat. Per al líder de Cs, doncs, l’enviament de les tres cartes per part dels ministres de l’Interior, Foment i la vicepresidenta no és suficient.

Durant l’entrevista també ha defensat la candidatura de Manuel Valls a Barcelona i ha afirmat que hi parla pràcticament a diari. “Barcelona ha de ser el contrapès a les bogeries de Torra”, ha manifestat Rivera, que creu que la ciutat “ha de tornar a ser la capital cosmopolita que era”.

En referència a Andalusia, ha demanat a Susana Díaz (PSOE) que s’abstingui i faciliti un govern de PP i Cs. “Si tanta por li fa Vox hauria d’abstenir-se perquè Cs formi un nou govern”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona