Política

El Parlament aprova el pressupost de la cambra de 61 milions per al 2019

Els comuns i la CUP voten en contra de l’increment

El Parlament ha aprovat aquest dimecres el pressupost de la cambra catalana, del Consell de Garanties Estatutàries, de la Sindicatura de Comptes i del Síndic de Greuges per al 2019. El Parlament tindrà una assignació de 61 milions d’euros, una xifra que ha rebut el suport del Cs, JxCat, ERC PSC i PPC, mentre que els comuns i la CUP hi han votat en contra. Per a la Sindicatura de Comptes, s’han aprobat uns comptes d’11.364.338 euros; per al Síndic de Greuges, de 6.569.929 euros, i per al Consell de Garanties Estatutàries, un total de 3.394.618 euros.

El projecte del pressupost del Parlament per al 2019 suposa un increment de 7,5 milions respecte al que es va aprovar pel 2017, i que es va prorrogar per al 2018 per l’aplicació del 155. Del nou pressupost, la meitat són per a remuneracions de personal, des d’alts càrrecs fins a personal eventual, funcionaris, així com incentius, cotitzacions i prestacions socials.

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, que ha defensat les xifres d’un projecte tramitat per la Mesa a finals de novembre, ha explicat que amb els nous comptes de la cambra les retribucions de sous dels diputats s’incrementa un 1,75% i les dels funcionaris un 5%, però que queda lluny encara de xifres anteriors a la crisi.

L’increment per als diputats és el motiu que ha fet desmarcar-se’n els comuns, segons ha explicat el diputat David Cid, que s’ha mostrat en contra d’incrementar el sou dels diputats en un context de debat amb el sector públic -dimarts es va arribar a un acord in extremis per desconvocar la vaga– per al retorn de les pagues extres pendents del 2013 i el 2014 en quatre anys. Els comuns hi han votat en contra, com la CUP. La resta de grups, a favor.

Els sous dels diputats es van congelar el 2008 i a partir de l’1 de juny de 2010 es van reduir el 15% per als membres de la Mesa i els presidents dels grups parlamentaris, el 10% per als portaveus dels grups i un 8% per a la resta de diputats. Unes reduccions que es mantenen des del 2011. El 2012 van renunciar a unes de les catorze pagues, mesura que es va aplicar fins al maig del 2017, quan es va restablir el pagament de la catorzena.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona