Política

Tardà insta Sánchez a dialogar: “Encara hi som a temps”

El portaveu d’ERC al Congrés assegura que la seva formació manté la mà estesa

Adverteix que la negativa de l’Estat a negociar abocarà l’independentisme “de nou a la desobediència”

El portaveu d’ERC al Congrés dels Diputats, Joan Tardà, ha advertit el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que la seva negativa a la negociació amb Catalunya serà la seva “tomba política”. És per això que l’ha animat a “dialogar” i fer una “proposta” més enllà de les “amenaces” sobre un desplegament policial o l’aplicació del 155. “Encara hi som a temps”, ha afirmat Tardà.

En la seva intervenció al debat sobre Catalunya que s’ha fet aquest dimecres al Congrés, Tardà ha assegurat que malgrat la “retòrica en blanc i negre” de Sánchez, ERC “no perdrà els nervis” i mantindrà la “mà estesa” per a l’assoliment d’acords que permetin una sortida política a la crisi a Catalunya.

“Vostè ha d’elegir entre ser un estadista o deixar-se arrossegar per la dreta. O sigui, protagonitzar la història o ser un figurant”, ha reptat.

En aquet context, ha assegurat que la negació reiterada d’aquest diàleg per part de l’executiu espanyol només abocarà l’independentisme “de nou a la desobediència”.

El republicà ha assegurat que Sánchez “sap perfectament” que la via catalana és “pacífica i “cívica”. I ha retret al primer ministre espanyol que no hagi estat capaç de variar la posició de la Fiscalia en un “judici de la vergonya” que “separarà emocionalment de manera definitiva Espanya d’una bona part del poble català”. Un procés que, segons ell, que serà “un autèntic desastre nacional” com ho va ser “el desastre de Cuba o Annual”.

“Si s’hagués trencat amb al franquisme a l’Estat hauria una autèntica separació de poders, i no un repartiment de poders com demostren els whatsapp de Cosidó o l’actuació de Lesmes al servei dels poders financers”, ha sentenciat. Segons ell, darrere el judici als presos independentistes hi ha una “catalanofòbia” que s’ha convertit “en el major signe d’identitat del patriotisme espanyol”.

Comparació amb Turquia

Tardà ha comparat l’Estat espanyol amb Turquia per l’empresonament de l’exlíder de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sánchez, el dia abans de convertir-se en president de la Generalitat. El diputat ha comparat aquesta vulneració de drets a la que denuncia el Tribunal d’Estrasburg que demana a Turquia l’alliberament del diputat kurd Selahattin Demitras, empresonat injustament per impedir que exerceixi la seva tasca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts+Puigdemont per Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà
Eugeni Pibernat i Roig
Portaveu de Tots per Begur i Esclanyà (TxBE) i cap de l’oposició local

“Sense nous permisos d’obres no hi ha marge per invertir”

Begur
estats units

Desenes de detinguts en la Universitat Yale contra la guerra a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Detinguts dos palestins a Jerusalem per atropellament

barcelona
unió europea

Brussel·les amenaça de suspendre TikTok Lite a Espanya i França

barcelona

Boadas defensa que la Casa Pastors sigui un centre obert a la ciutadania

girona

Xavier Garcia Albiol, ingressat per una arrítmia

Badalona
regne unit

Sunak anuncia deportacions a Ruanda en deu o dotze setmanes

barcelona