Política

Corbyn ignora la guerra ‘tory’ i exigeix votar de seguida l’acord del ‘Brexit’

El líder de l’oposició culpa els conservadors del desconcert que viu el país

May l’acusa de no tenir cap altre pla més enllà de frustrar la sortida de la UE

Jeremy Corbyn, líder de l’oposició britànica, va ignorar, ahir, la moció de confiança del Partit Conservador a May en la sessió de control a la primera ministra i la va instar a convocar immediatament la votació sobre l’acord del Brexit que va ajornar dilluns. “La manera com vostè està tractant els diputats és totalment inacceptable”, li va etzibar.

Corbyn es nega a seguir l’agenda que li marquen constantment els conservadors per culpa de les seves lluites internes. Considera que el Brexit és una conseqüència de la divisió tory i que per això es va convocar el referèndum. Aquesta divisió ha anat creixent durant els últims dos anys i mig fins a explotar en la moció d’ahir.

Més d’un cop li ha recordat a May que són ells, els conservadors, els que han portat el país fins a aquesta situació i que, des de fa molt de temps, no estan governant. Durant la campanya de les eleccions de l’any passat, Corbyn es va centrar a ressaltar propostes socials i econòmiques per al país, defugint el Brexit. L’estratègia li va sortir bé i va provocar que May perdés la majoria absoluta que tenia. Sovint se li ha criticat no haver sabut treure profit de la crisi i de la divisió tory. També és molt fluixa la seva posició sobre el Brexit, com va quedar palès durant la campanya del referèndum de 2016. Llavors Corbyn, que no és europeista, va defensar continuar a la UE invocant, només, la salvaguarda dels drets dels treballadors i de les polítiques de protecció mediambientals.

“M’alegro de veure-la”

S’oposa a l’acord de May però, de moment, descarta demanar la moció de confiança contra la premier al Parlament, tal com li reclamen els nacionalistes escocesos i la resta de partits de l’oposició. “M’alegro de veure que la primera ministra ja ha tornat dels seus petits viatges. Diu que hi ha hagut avenços, em pot dir què ha aconseguit?”, li va pregunta mentre la instava a fer la votació abans de Nadal.

May va replicar que ho farà en el seu moment i va acusar Corbyn de voler frustrar el Brexit. “Ja s’ha acabat el temps dels dubtes i dels ajornaments, ja ha negociat i ha dit que és l’únic acord possible, doncs votem-lo, deixi de buscar excuses i de fugir”, va respondre Corbyn.

L’única referència que va fer a la moció de confiança dels tories a May és que “és totalment irrellevant per la gent d’aquest país”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona