Política

Una altra bretolada a Verges contra llaços i estelades

Uns desconeguts van tornar a arrencar ahir de matinada les estelades dels fanals i van tornar a pintar banderes espanyoles

Els veïns acordaran en una assemblea quines accions duran a terme

Verges novament al punt de mira. Ahir uns desconeguts van tornar a arrencar de matinada les estelades i van pintar banderes espanyoles. Una situació que comença a ser recurrent per als veïns del municipi. La darrera bretolada contra símbols independentistes –i contra els presos polítics– va tenir lloc el 9 de novembre passat i amb la mateixa manera de fer.

L’Assemblea Vergelitana per la Independència ha convocat una trobada pública per valorar quines accions duran a terme contra aquesta nova acció vandàlica. L’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, que reprova aquest nou atac, afirma: “Som un dels objectius dels que cada dimarts surten de nit. Lamentem que no vinguin de dia i puguin dir-nos i argumentar quin problema tenen i què és el que els molesta tant.” Sabater va destacar: “Mentre uns construïm, altres segueixen destruint. No aconseguiran silenciar-nos.” Per Sabater, aquests fets fan que “els pobles veïns i la seva gent facin pinya i ens unim encara més”. “Agraïm tota la solidaritat, altra vegada”, va dir.

L’acció d’ahir va tornar a commocionar els veïns, especialment després que l’octubre del 2017 uns desconeguts rebentessin les rodes de 160 cotxes, l’agost passat un grup violent armat amb ganivets despengés estelades i el mes passat es fes una acció semblant a la d’ahir. A més, els veïns han vist el seu alcalde anant a declarar davant la Guàrdia Civil, a Girona, per una denúncia per enaltiment de l’odi per haver expressat la seva opinió. Ara fa unes setmanes a Verges, el president de la Generalitat, Quim Torra, va instar la justícia a actuar amb “contundència” contra els que ell va definir com a “escamots feixistes”.

LA FRASE

Aquests fets fan que els pobles veïns i la seva gent facin pinya i ens unim encara més
Ignasi Sabater
alcalde de verges (CUP)

Absolts els que volien treure un rètol, a Pals

El jutjat d’instrucció número 1 de la Bisbal d’Empordà ha absolt sis acusats d’intentar endur-se un senyal amb la inscripció “Municipi adherit a l’Associació de Municipis per la Independència”, a Pals, el 6 de juny passat. La sentència recull que no ha quedat provat que els processats, que van anar a la població amb l’objectiu de retirar llaços grocs de l’espai públic, arrenquessin el cartell situat a l’entrada del municipi. “Van trobar el senyal a terra i el van introduir al vehicle”, conclou el jutjat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia